18 Aralık 2009 Cuma

ASVA






ASVA


Secret Chiefs 3,Mr. Bungle,Sunn 0))),Burning Witch elemanları bir araya gelirlerse ve müzik yapmak isterlerse, ne olur?Cevabı işte bu grupta saklı..ASVA..

Çok kısa müziklerinden bahsedelim..Sunn 0)))etkisi oldukça hissedilen;fakat tam olarak da benzemeyen,zaman zaman kullanılan organ pianolar,bazı parçalardaki kadın vokaller,psychedelic-rock etkisi hissedilen gitarlar,doom ve drone müziği yansıtan; oldukça ağır,düşük tempo ilerleyen, sabır gerektiren ve sonunda dinleyenleri transa geçiren bir müzik diyebiliriz..Transa geçip,dış dünyayı unutup farklı bir ruh halinde takılmak isteyenler denesinler.. Zaten doom ve drone sevmeyenler dostlarım bu grubu sevmek için biraz kendilerini zorlamaları gerekecek..Drone ve doom müziğe alışık olmayan dostlarıma,tek tavsiyem biraz sabır sadece.Bu tür müziklere şans verin..

Şimdilik iki albümü bulunan bu sakat,hasta grubu türün severlerine şiddetle tavsiye ederim..Ruh halinizi ona göre hazırlayın,parça süreleri oldukça uzun diyebilirim.10 dakikanın altında eserleri yok neredeyse.Hatta parça süreleri ortalama olarak on beş dakika olduğunu belirtmek isterim.. Doom-drone ritüeline hazırlayın kendinizi..Varsa içki içip,derin düşüncelere dalın.Siz istemesenizde;onlar yaptıkları müzikle bunu rahatlıkla başaracaklardır zaten..Herkese iyi dinlemeler..


Daha fazla bilgi için:

http://www.myspace.com/asvaband


http://www.amazon.com/Futurists-Against-Ocean-Asva/dp/B0007R8FQW/ref=ntt_mus_ep_dpp_1


http://www.amazon.com/What-You-Dont-Know-Frontier/dp/B00170K96W/ref=ntt_mus_ep_dpt_2


http://www.xtrememusic.org/features/asva.html


Eklediğim parçalar hakkında:

Fortune ve By The Well Of Living And Seeing isimli parçalar Futurist's Against The Ocean albümünde yer alıyor.Kadın vokalistin sesine dikkat!

Youtube üzerinden eklemiş olduğum, A Game In Hell, Hard Work In Heaven parçada da;kadın vokale dikkat çekmek isterim..Doğu ve etnik müzik tınıları taşıyan bu parçaları özellikle seçtim.Umarım beğenirsiniz..









1 yorum:

  1. A Game In Hell, Hard Work In Heaven...dinlerken görüntülerinde etkisinden mi acep dedim önce...sonra tekrar ama görüntülere bakmadan dinledim...sonra tekrar...sonunda hepsi birleşti.vokal ardından gelen ağlamaklı gitar sesi sonra tekrar ruh tırmalayan vokal sesi...sonra akla hücumu tek kelimelik soruların.neden,niçin,vs.bilmiyorum bende mi bir sorun var ama bende yarattığı etki kısaca buydu...ölmeden önce dinlenmesi gerekenler listesine mutlaka eklenmeli bence...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails