23 Aralık 2009 Çarşamba

JARBOE-Mahakali


JARBOE-Mahakali


Mükemmel Swans grubundan tanıdığımız Jarboe,1997 yılında Swans dağıldıktan sonra solo projesine oldukça ağırlık verdi..Swans grubuyla birlikteyken de solo çalışmalarına devam ediyordu zaten..

Jarboe albümleri genel olarak birbirinden farklıdır..Bazı albümleri industrial öğelerin ağrırlıkta hissedilidiği;bazı albümlerinde ise,oldukça ağır bir yapıya sahip,karamsar ve depresif çalışmalar diyebiliriz kısaca..Yine de,dediğim gibi her albümü birbirinden farklıdır...Müziğinde hislere,duygulara,yaşanmışlıklara,karanlığa,umutsuzluğa ağırlık verildiğini rahatlıkla sezebilirsiniz..

Kısaca bahsedeceğimiz çalışma olan Mahakali de;oldukça farklı bir çalışma..Albümde karanlık bir atmosfer bizleri esir alıyor..Jarboe albümleri içinde en karanlık ve elektro gitarların fazla kullanıldığı bir albüm..Genel olarak;albümde bir black metal havası hakim..Müziğin çok da alakası yok aslında..Albümü ne zaman dinlesem bana hissettirdiği bu oluyor nedense..Black metal dinliyormuş gibi sizi etkileyen;black metal kadar karanlık ve depresif bir Jarboe albümü Mahakali..

Jarboe'nin klasikleşmiş vokalleri,sesiyle oynamaları bu albümde de yine mevcut..15 parçadan oluşan albümde,konuk sanatçılar da yer alıyor..Bunlardan ikisi metal müzik severlerin yakından tanıyacakları isimler..İlk müzisyen; SunnO))) ile de çalışmış,Norveç'li efsane black metal grubu Mayhem'den de hatırlayacağımız Attila Chisar ve Pantera,Superjoint Ritual vs.. ve son grubu Down'dan tanıdığımız metal müziğin karizmatik ve sorunlu ismi Philip Anselmo..

İki ismin de,yer aldığı parçalar aşağıda youtube üzerinden dinlemeniz için burada olacak...Metal severlerin de,Jarboe-Swans tarzı müzikleri sevebileceğini düşünerek;biraz da Jarboe gibi önemli müzisyenlerin daha fazla tanınması adına, kendimce kısa bir şekilde Jarboe ve müziğini tanıtmaya ve ifade etmeye çalıştım..Umarım başarılı olmuşumdur...

Kısaca ve son kez albüme gelirsek;son derece karanlık,iç karartıcı,kesinlikle black metal ruhunda yapılmış bir Jarboe klasiği bence..Albüm kapak çalışması da kesinlikle çok başarılı olduğunu söylemeliyim..Ben en yakın zamanda cd olarak satın alacağım..Benim elime geçen albümde,demo versiyonlarıyla birlikte albümün toplam süresi 71 dakikadan oluşuyor..Doom,drone,experimental tarzların müthiş bir karışımı olan albümü tüm müzik severlere tavsiye ederim..Kaçırmayın!!







http://www.myspace.com/jarboeliving

http://www.thelivingjarboe.com/

http://www.amazon.com/Mahakali-Jarboe/dp/B001FAFW6G

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails