24 Şubat 2012 Cuma

Kısa yazı: Prurient - Colonialist Nature And Misanthropy




Aslında, noise, harsh noise, power electronics, death industrial, herkesin kolaylıkla dinleyebileceği müzik türleri değil... Ahkam kesmek olarak algılanmazsa; bu türler, biraz müzik konusunda birikim isteyen zor ve sert türlerdir. Belli başlı, bazı gürültülü müzikleri yalayıp yuttuktan sonra ancak bu türe yönelebilirsiniz. Yalnız; Prurient bunu bazı dinleyiciler için kolaylaştırıyor. Müziğinde barındırdığı synth, drone, industrial elementler ve bu sayede yaratmış olduğu atmosferle yukarıda saydığım, bu gürültü bazlı müzikleri geniş kitleye sevdirip, yayabiliyor.


Son çıkarmış olduğu 2012 tarihli Colonialist Nature And Misanthropy, defalarca dinlenecek bir çalışma. Yaklaşık kırk dakikadan oluşan albüm, avantgarde müzik severlerin baştacı edeceği bir çalışma; aynı zamanda, şimdiden benim için 2012 yılının en iyi albümlerinden biri...


Death industrial vokaller, 80'lerin vazgeçilmez synth müziği ve drone müziğin gücü, noise ile birleşince, ortaya gürültünün hiç de bu kadar keyifli olmadığı bir çalışma beliriveriyor. Gürültülü müziklere alışkın olmayanların da denemesi gereken bu çalışmayı, herkese tavsiye ederim. İyi dinlemeler.



http://www.amazon.com/Colonialist-Nature-And-Misanthropy/dp/B0071X7G6U/ref=sr_1_1?s=music&ie=UTF8&qid=1330045168&sr=1-1


http://www.lastfm.com.tr/music/Prurient/Colonialist+Nature+And+Misanthropy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails