7 Ekim 2010 Perşembe

Nihill - Grond

        Kısaca Nihill'in Grond albümünden bahsedip, örnek parçalar paylaşmak istiyorum. Nihill, Hollanda'lı bir grup; black metal tarzında müzik yapıyorlar. Şu an dinlediğim albüm ise; katalogunda daha çok post metal gruplarının yer aldığı beğendiğim bir plak şirketi olan Hydrahead records'dan çıkarmışlar. 2007 tarihli albümleri ise Monumentum Records adıyla çıkmış. Bahsettiğim  Grond isimli albümlerinin tarihi ise 2009... 

    90'ların ortası ve sonlarında black metal belirli bir dinleyici kitlesine sahip; daha çok tekdüze ilerleyen, pek de kendini geliştirememiş, bazen dinlemesi zor ve sıkıcıydı bana kalırsa... 2000'li yıllardan sonra değişen müzik piyasasından, black metal de nasibini aldı bence. Industrial black metal gruplarından, symphonic, thrash black, death black, doom black, usbm ve aklıma gelmeyen alt türlerini (ya da her zaman var olan)  üretmiş oldu. Benim ilgimi çeken tarz ise, tam olarak usbm, psychedelic black metal türleri  oldu. Bu konuyu başka bir sefere bırakıp Nihill ve seçtiğim parçalara geçmek istiyorum. Nihill'in Grond albümü yer yer hızlı, psychedelic etkiye sahip, doom tarzın da içinde bulunduğu, depresif, ve oldukça karanlık bir müzik... Parça süreleri de uzun sayılabilecke düzeyde. Dört parçdan oluşan albüm yaklaşık 53 dakika uzunluğuna sahip. Parçarın özellike sonlarında gruba özel ambient unsurlar da göze çarpıyor..

   Şimdilik lastfm'de 1066 dinleyicisi bulunan, gerçek ve içten bir black metal grubu arıyorsanız; deneysel işlere alışıksanız, müzikte psychedelic etkiden hoşlanıyorsanız, Nihill tam size göre. Nazdarovya!!!

http://www.hydrahead.org/hh/4wes/grond/grond.html

http://www.theomegaorder.com/NIHILL-Grond-digi

http://www.hydrahead.com/

http://www.hydraheadlines.blogspot.com/

http://www.myspace.com/nihillkrach

http://www.metal-archives.com/band.php?id=102987

Not: Şarkı sözleri ölüm ve gnostisizm üzerine kuruluymuş. Bu da ilginç...  

http://tr.wikipedia.org/wiki/Gnostisizm

Diğer not: Divshare üzerinden sadece dinlemek üzere eklediğim parça ''antimoon''i 17 dakikalık uzun süresine rağmen sabırla dinleyin. Beğeneceksiniz ;) 

 

Posted via email from urufixx's posterous

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails