2 Ekim 2010 Cumartesi

Common Eider, King Eider -Worn

        Sıradan insanlar biraz daha farklı algılarlar yalnızlık olaynı, daha doğrusu pek anlayamazlar. Onlar için yalnız kalmak ölümden beterdir. Yalnız kalmamak için ellerinden geleni yaparlar, bunun için sahte dostluklar bile kurabilirler. Entelektüel insanlar ise; biraz daha yalnızdırlar. Etraflarında çeşitli insanlar görünse bile, bunu bir tek onlar bilebilir. Onları bazen kullanırlar, bazen de sadece zaman geçirirler. Dost bildikleri bir ya da en fazla iki kişi olur hayatlarında. Yalnız kalmak ya da yalnız ölmek onlar için dert değildir; yalnızken daha iyi üretebilir, düşünebilirler çünkü. Yaşam tecrübeleri ve donanımları sayesinde bu noktaya gelmişlerdir. Bir de; yaşam bilgeleri vardır, bunlar daha çok, eğitimsiz ama; bir çok kişiden daha fazla bilgiye sahip ve de ön sezileri açık, iyi tahminler yapabilen, geleceği görebilen, tecrübeli insanlardır. Onlar için de yalnızlık sorun değildir... İnsan yalnızken daha çok düşünür, kararlar verir, tespitlerde bulunur, planlar yapar, hayaller kurar  vs.

      Kandırabileceğimiz kimse yoktur yalnızken, biraz önce kahkahalar atarken,şimdi hüngür hüngür ağlıyor olabiliriz. Özümüzle hesaplaştığımız anlardan biridir yalnız olmak; kimimiz dakikalarca bile yalnız kalınca hemen telefona sarılıverir, kimimiz de aylar yıllar boyu yalnız kalır ve düşünür, durur. Bukowski'nin battaniye ile ilgili küçük bir hikayesi vardı; orada hareket eden bir battaniyeden bahsediyordu. Alkol ve halüsinasyonlarla ilgili kısa bir şeydi aslında. Kimisi de, yalnızlığını alkolle gidermeye çalışır. Ona bağlanır ve onsuz yaşayamaz. Aslında; yalnızlık hepimizin büyük bir sorunudur. Ailemizden ayrılınca çok mutlu oluruz. Bu sefer sessiz bir ev, temizlik ve yemek sorunu gibi detaylar ortaya çıkar. İyi miyidi kötü müydü diye sorar dururuz kendi kendimize... Hayatımız boyunca kıyaslamalarda bulunur, insanların hayatlarını ve standartlarını merak ederiz. Aslında merak edecek bir şey yoktur. Kıskançlık, hırs ve yalnız kalma korkuları, başkarının kötü duruma düşmesinden keyif alma gibi kötü düşünceler insanlarda olduğu sürece bunları aşamayız.

 

   * Common Eider, King Eider

  Drone ve psychedelic rock birleşimi, insanı uçlara götüren, daha sonra derinlere sürükleyen, geçmişle ve hayatla sizi sorgulayan, neredesin dedirten, bir kadeh daha içki içmenizi sağlayan, düşündükçe düşündüren, yeni sönmesine rağmen bir sigara daha yaktıran, uykunuz gelse bile uyumamanızı sağlayan vs... bir grup gerçekten.

    Drone, düşük tempo, psychedelic tarzların güzel bir sentezi, bir çok değişik müzik dinleyicisinin kendilerini rahat bırakırlarsa kolayca alışabilecekleri güzide bir topluluk. Parçalar sıkmıyor, dinledikçe dinleyesi geliyor insanın... Derin ve düşünceli, biraz da vakti olan, değişik müzik severlerin oldukça hoşuna gidecek bir çalışma...

 

Herkese iyi dinlemeler.

Not: Bu aptal yazı, sabah 07:00'de yoğun alkol ve uykusuzluk eşliğinde yazıldı. Her tür imla hatası, saçmalık vs. için şimdiden özür dilerim ;) 

 

http://www.myspace.com/7yearrabbitcycle

http://commoneiderkingeider.blogspot.com/

http://www.last.fm/music/Common+Eider,+King+Eider

http://www.omgvinyl.com/2010/06/16/duane-pitre-common-eider-king-eider-lps-on-root-strata/

http://www.thrilljockey.com/catalog/index.html?id=104902

 

 

 


 

 

 

Posted via email from urufixx's posterous

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails