29 Ekim 2010 Cuma

Gravitar (noise rock, space rock, drone rock)

   Gravitar ilk albümünü 1994 yılında Shinga Su Corazon ismiyle yayınlamış, en son olarak da 2007 yılında  Trial By Fire'yi piyasaya sürmüş; noise, noise rock, drone, noise jazz, experimental, space rock topluluğu. 

    Grubun müziği şüphesiz ki değişik; ilk albümleri olan Shinga Su Corazon'da hard rock -  blues altyapılı parçalar da var, bu parçaların üzerine space rock ve noise öğeleri eklemişler. Bunun haricinde; doom müziğe de yaklaşan, Black Sabbath tarzı doom tarzını hissettiren bir yapısı da bulunmakta. Hatta; albümdeki iki parça resmen noise, doom ve sabbath ekolünden gelip, Gravitar üretkenliğiyle bambaşka bir müzik halini almış. 

     Ayrıca, grubun tarzını sadece yukarıdaki türlerle belirtmek de yanlış olur; math rock etkisi de büyük ölçüde hissediliyor. Grubun ben şu ana kadar iki albümünü dinleyebildim. Parça süreleri de genellikle uzun olan, gürültüyü bana göre müzikal bir sanat haline getiren; kesinlikle deneysel yapıda ilerleyip gelişen, kendine has bir tarzı olan yenilikçi ve sıkı bir topluluk. Deneysel müzik sever dostlarımın mutlaka göz atmalarında fayda var. Albümden seçmiş olduğum bir kaç parçayla sizleri başbaşa bırakıyorum..

   Daha fazla dinleyici tarafından ilgi görmesi gereken nadir gruplardan biri Gravitas... Umarım beğenirsiniz.

Posted via email from urufixx's posterous

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails