15 Eylül 2010 Çarşamba

Dead Fawn - Session III

Son dönemde doom, drone, jazz, ambient tarzlar son yıllara göre daha fazla ilgi çeken türler olmaya başladılar. Bohren und Der Club of Gore gibi türün üstadı topluluklar sayesinde müzik tarzlarını oldukça değiştiren ve bizlere bunları sunan bir çok grup var. Bohren Und der club of gore, Swami Lateplate, The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, The Mount Fuji Doomjazz Corporation bu türün en bilinen ve saygı duyulan gruplarından... Yakında İstanbul Peyote'de konser verecek Sankt Otten de bu türle tam eşleşmese de; oldukça yakın bir tarzda müzik yapıyor. Tabii bu gruplar haricinde bir çok grup var; fakat aklıma şimdilik gelmediler. 

 

   Bu tarza yakın, drone, dark vs. tarzda bir grup paylaşmak istiyorum bu gece. Grubumuzun ismi Dead Fawn... Lastm'de şimdilik sadece 13 dinleyecisi bulunuyor; biraz önce saydığım tarzlar için dinlenebilir bir müzik. Yakında daha da tarzını oturtacağından eminim. 

 

 

  Dead Fawn'ın Session III isimli albümünde parçalar biraz uzun sayılabilir. Dört parçadan oluşan albüm yaklaşık 44 dakika uzunluğunda... Doom, drone, doom jazz ve dark ambient tarzlarında ilerleyen albüm, uzun süresine rağmen dinleyiciyi sıkmıyor. Karanlık bir  müzik olduğunu belirtmek isterim. Sabrı olan drone, doom dinleyicilerine,kesinlikle bu az bilinen grubu tavsiye ederim. 

 

 

http://www.myspace.com/deadfawn 

 

http://www.forgedinhatred.com/shop/dead-fawn-session-iii-cd-r-pro

 

 

 

Posted via email from urufixx's posterous

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails