18 Eylül 2010 Cumartesi

Thorr's Hammer

    Thorr's Hammer, 94 yılında kurulmuş doom, death, sludge metal grubu. Doom ve death özelliği ağırlık basıyor. Bir kadından kolay çıkmayacak seslerin sahibi ise; Runhild Gammelsæter... Grup aynı zamanda Sunn O))) grubunun beyni olan Stephen O'Malley'nin de yer aldığı şimdiden kült olmuş bir proje.

Şu ana kadar bir EP ve demo çıkarmalarına rağmen; doom müziğin önemli gruplarından biri olarak sayılıyorlar. Vokalistin sesi gerçekten inanılmaz, müzik ise dediğim gibi doom, sludge ve death metalden oluşuyor. Müzisyenlerin gençlik enerjileri de birleşince bu kaliteli ve kendine özgü yapım ortaqya çıkmış. Black Sabbath ekolünden gelen doom müziğin şimdiki hali akılalmaz durumda. Black Sabbath gitaristi Tony Iommi'nin yerinde olsam; ne iş çıkarmışız zamanında derdim. Kitleleri sürükleyen bir müzik icat etmek kolay değil elbette. Müzik de evrim geçiriyor tabii ki; Black Sabbath'ın yaratttığı traditional doom da devam ediyor, onun devamı olan doom türevleri de aksamadan akışına devam etmekte.

Tekrar toparlarsam; Thorr's Hammer yeraltı müzik piyasasının önemli ve başarılı gruplarından biri. Gönül isterdi ki, birden fazla albümleri olsun, biz de dinleyelim. Ne yazık ki yok, belki de bu da grubu özel kılan durumlardan biri olabilir. Oldukça sert, herkesin kolay kolay dinleyemeyeceği, yeraltı müzik piyasasının gücünü ispatlayan ender gruplardan biri Thorr's Hammer!!!

Yazı özürlü bir blogcu olarak affedin beni. Bir şeyler yapmaya çalışıyorum kendi halimde :)))

Herkese iyi dinlemeler..

http://www.myspace.com/thorr39shammer

http://en.wikipedia.org/wiki/Thorr's_Hammer

http://www.southernlord.com/band_THR.php

http://www.discogs.com/artist/Thorr's+Hammer

http://www.amazon.com/Dommedagsnatt-Thorrs-Hammer/dp/B0001O3VME

NOT: Grup,Corrupted'a çok benziyor. Not etmek istedim. 

Posted via email from urufixx's posterous

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails