18 Eylül 2010 Cumartesi

Aucan (post rock, math rock)

    Aucan, İtalyan deneysel, elektronik, math rock ve post rock grubu. Grubun müziği oldukça karışık ve matematiksel diyebilirim. 2010 yılına son derece uygun ve yaratıcı bir topluluk olan Aucan; daha çok dub ve dub ritimlerinin üstüne, post rock ve math rock'ın deneysel gücünü kullanarak yarattığı ses kalitesiyle dikkat çekiyor. Oldukça sert ve kaliteli bir ses uyumu oluşturmuşlar. Yaratıcı olduklarını kesin; orijinal bir iş çıkardıkları da ortada. 2000'lerden sonra artan ve adını koymakta zorlandığımız müzik türlerine bir örnek daha ekleyebiliriz.

   Akılda zor kalan ritimler, sert ses kalitesi, dub, electronic ile rock müziğin mükemmel uyumu ve Aucan... Dinlerken hem keyiflendiren hem de anlamsız bir hüzün nehrine sürükleyen grubun müziği kesinlikle içten ve zorlama değil. Kısa sürede etkisi altına girmeniz mümkün. Deneysel müziğin gücüne inanan tüm müzik severlere henüz dinlemedilerse bir armağandır. Keyifli ve müzik dolu günler dilerim. Şerefe!!!

Kısaca son notlar: Grubun 70'ler progressive ve psychedelic rock gruplarından etkilendiği belli; ayrıca günümüz müziği dub, electronic, rock ve türevlerinden de etkileşimler olduğu kesin. Aucan, bunları güzel harmanlayıp içten, samimi bir şekilde kafalarındaki müziği, kafa yorup güzel bir şekilde notalara dökmüşler. Tekrar iyi dinlemeler. Bandcamp ve youtube üzerinden grubun bir kaç parçasını buradan dinleyebilirsiniz. 

*DNA EP'sinde bulunan son parça neredeyse noise, dark ambient ve drone gruplarına benziyor. Sürprizlerle dolu bu grubu kaçırmayın! ;)

http://africantapegroup.bandcamp.com/track/the-darkest-light">The Darkest Light by AFRICANTAPEGROUP

Posted via email from urufixx's posterous

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails