28 Eylül 2010 Salı

Turzi (Kraut rock, psychedelic, electronic)

    Kraut rock, electronic ve psychedelic müzikten etkilenip ortaya kendilerine ait bir tarz ortaya çıkaran bir grup Turzi... Fransız grubun şu an dinlediğim albümü 2009 tarihli ''B''. 70'lerin kraut rock ve elekrtonik gruplarına benzer bir yapıda ilerleyen bir müzikleri var. Zaman zaman sert gitar sesleri de duyabiliyoruz. Bazı parçalar tamamen elektronik, bazı parçalar psychedelic rock tarzında ilerliyor. Genel olarak albümü dinlerken müziğin bana hissettirdiği şey; bir taraftan umutsuz bir taraf belirirken, diğer yandan ümidimi yitirmemem gereken bir duygu oluşuyor içimde.

   Hepimizin bu hayata karşı isyanları ve istekleri var. Bunların gerçekleşmesi için kimimiz çok çaba sarfeder, kimimiz hiç bir şey yapmaz. Kimisi kabullenir, kimisi kabullenmez. Kimisi çok çaba gösretip neden olmuyor diye haykırır. Kimisi de şımarıklıktan neden ben, diye söylenir sadece. Kimisi kendi hariç herkesi suçlar hayatta. Gerisini düşünmez. Olaylara derinlemesine bakmaz. Anlayışlı ve iyi niyetli olmanın olgunluğunu yaşayabilsek; belki de bu kadar öfkeyle yaklaşmayız Dünya'ya  ve insanlara. 

   Turzi; düşünceli, arayış içerisinde, biraz öfkeli ama; hayattan kopmamış ve ümitleri yok olmamış bir grup. İçtenliğine inandığım güzel bir müzikleri var; dinlenilmesi gereken ve başarılı olmalarını istediğim bir topluluk. Aptal düşüncelerime katlandığınız için teşekkür ederim. Bu işkenceden kurtarıp; gerekli şarkıları ekliyorum. İyi dinlemeler.

  

Bogota by Turzi  
Download now or listen on posterous
09.Bogota.mp3 (7581 KB)

Posted via email from urufixx's posterous

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails