19 Eylül 2010 Pazar

Moonwood: hey judas, don't let me down




Psychedelic, folk, experimental türlerin bir arada buluştuğu yeraltı müzik sınıfına dahil edebileceğimiz bir topluluk Moonwood...

Tam yatmak üzereyken tesadüf eseri karşılaştığım bu grubu paylaşmadan edemedim. Video da parça da insanı ruhani bir huzura kavuşturuyor adeta. Müzikte şu anlamda kaliteye hiç önem vermem; biraz kasayım da en iyi ben olayım deyip, zorlama müzikler çıkacağına kötü ama ruhu kirlenmemiş müzikler ortaya çıkmasını yeğlerim. Bu parçada da öyle çok çok önemli bir durum söz konusu değil. Ama, ruh var işte. İnsana bir takım olayları hissetmesini sağlayabiliyor. Kötü demiyorum, iyi de demiyorum; bu ikisinin ortası dersem daha iyi olur. En iyisi videoyu burada paylaşmak ve geri çekilip kararı sizlere bırakmak en doğrusu.

Myspace sayfalarından da anlaşılacağı üzere grup 70'lerin o unutulmaz psychedelic akımından nasibini almmış sanırım. Müziklerini dinleyince hemen anlayıveriyorsunuz zaten. Folk etkisi de yadsınamaz bir gerçek tabii.. Daha çok psychedelic folk olarak etiketlememiz daha doğru olacaktır. İyi dinlemeler.



http://www.myspace.com/heavymoon

http://arachnidiscs.wordpress.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails