8 Ocak 2010 Cuma

Sparklehorse + Fennesz


Bugün yine güzel bir albümden,oluşumdan bahsetmeye çalışacağım. 2009 yılında çıkan başarılı albümlerden biri Sparklehorse + Fennesz In The Fishtank.Aslında henüz dinlemeye yeni başladım sayılır;fakat albüm çok başarılı,uzun süre dinlenebilecek kalitede hazırlanmış bir çalışma..Son zamanlarda beğendiğim türlerden olan ambient,drone tarz müzik tarzına rahatlıkla dahil edebiliriz..Yedi parçadan oluşan albümü dinlerken sakinleşecek ve huzura ereceğinizin garantisini verebilirim..Şu an pek iyi olmadığım bir vakitte bile dinlerken beni gevşetti adeta..Ambient,drone müziğin böyle güzel tarafı var..Bu tarz müziklere burun kıvıranların denemesi gerektiğini düşündüğüm ya da daha önce bu isimleri duymamış ama meraklı dinleyicilere albümden bazı örnekler vererek kısa yazıyı sonlandırmak istiyorum..

İlgili linkler burada olacak.Umarım beğenirsiniz..Şimdilik iyi dinlemeler..


Sparklehorse myspace:

http://www.myspace.com/sparklehorse


Fennesz myspace:

http://www.myspace.com/fennesz

Boomkat üzerinden satın almak ve ön dinleme yapmak için:

http://www.boomkat.com/item.cfm?id=207386


KISA NOTLAR:
*Albümden goodnight sweetheart isimli parçayı tarz farketmeksizin;tüm müzik severlere armağan ediyorum..Youtube üzerinden bir dostumuz parçayı eklemiş..Mutlaka dinleyin..
*Bazen hafif cızırtılı ama oldukça sakinleştirici etkiye sahip,experimental,improv,drone,ambient müzik severlerin çok beğeneceği çalışmayı deneyin mutlaka..
*Eskiden uyumadan önce mutlaka bir kaset veya bir cd dinleyip uyurdum;bu albüm de sizin huzur içinde uyumazını sağlayacak güzellikte bir çalışma..





1 yorum:

  1. live in paris kaydındaki dovulun devreye girdikten sonra,vokalin kısık gözlerle mikrofona doğru dönerken ki mimiğin söyleyeceği parçanın ne denli samimi ve içten olduğunu,ne kadar hissederek söylediğini anlamam için yeterli oldu.böyle işler her zaman takdiri hakeder bence.sonraki "goognight seetheart" için yazılacak birşey bulamıyorum şuan.odanın ışıklarını kapatıp sadec monitörün ışığında bile böyle insanın içine akıyorsa,daha fazla yazıp önüne set çekmemek lazım...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails