5 Eylül 2009 Cumartesi

Çok kısa doom müzik ve OM grubunun yeni albümü God Is Good






Doom metal,doom müzik zor bir müziktir..Biraz sabır ister.Genç insanların dinlediği gothic-doom gruplarına da hiç benzemez..Onlar da ağır tempo ilerliyor diye doom etiketini yapıştırmışlar nedense..Sonuçta bu doom,onlar ise gothic-doom bilmem ne doom..Pek ilgilenmiyorum o türle..Alakadar etmiyor beni..

Black Sabbath zamanında ne yaptı??Bazı ingiliz ve Amerikan blues gruplarından aşina oldukları blues rifflerini bir korku filmi izledikten sonra bunu biraz daha karanlık bir hale dönüştürerek adeta efsane oldular..Adeta değil öyleler zaten..Son albümleri yani Heaven Hell olarak çıkardıkları çalışmayı çok çok beğenmesem de gene iyi albüm diyebilirim..Ama Tony Iommi'nin çok daha iyi bir iş çıkaracağını düşünüyordum.

OM grubuna ve muhteşem güzellikteki albümlerine gelecek olursak;eski albümlerini çok uzun zaman önce dinlemiştim..Ama bu albüm bana biraz daha farklı ve güzel geldi nedense:))
Deneysel etkileşimler gene söz konusu olunca benim daha bir hoşuma gidiyor nedense..ALbümde ciddi bir ritüel atmosferi söz konusu.İlk parçadan itibaren rahatlıkla bunu hissedebiliyorsunuz..Albüm dört parçadan oluşuyor:
İlk parça Thebes albümün en uzun parçası tam 19:07 uzunluğunda..İlk saniyesinden itibaren hiç sıkıp adamı baymıyor bunu söylemekte fayda var..
Diğer parçalar Meditation is the Practice of Death 6:51, Cremation Ghat I 3:11 ve Cremation Ghat II'de 4:57 dakikdan oluşmakta..

Doom müziği sevmeyenlere bile doom müziği sevdirecek güzellikte bir albüm yapmışlar.Kutlamak gerek..Etnik-deneysel unsurları çok güzel tutturmuşlar...Kusursuz bir albüm desem çok doğru kaçar...En kısa zamanda dinleyin,dinletin..


http://www.myspace.com/variationsontheme

2 yorum:

  1. meditation is the practice of death kesinlikle şiirsel bir örüntüye sahip. bu müziğin doom türüne ait olması sevindirici bir haber çünkü doom'u teenage döneminden beri doom metal olarak tanımıştım. om'a yakın başka haNGİ grupları önerebilirsin?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,dinlediğin diğer doom gruplarını da;öğrenebilirsem sana daha fazla yardımcı olabilirim ;)OM sevsiysen,bence SunnO))) Monoliths & Dimensions albümünü mutlaka dene..Bir de;undomondo sağolsun,20 listelik bir parça yapmama olanak tanıdı..İstersen bir göz at..Bir çok farklı tarzın bir arada buluştuğu ir liste hazırlamış oldum.Umarım bu da hoşuna gider.. Urufixx Best of 2009
    http://www.undomondo.com/2009/12/urufixx-best-of-2009/

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails