6 Eylül 2009 Pazar

Russian Circles-Station





Russian Circles Post rock dinleyicilerinin oldukça beğendiği enstrümental bir grup.Chicago çıkışlı grubun bir demo ve iki tane albümleri bulunuyor..Post-rock,math-rock,instrumental tarzlar sıklıkla grup için kullanılan etiketlerden biri..

Diğer enstrümental post-rcok gruplarından farklı bir özelliği var grubun bazen duyguların ön planda olduğu bir anda aniden oldukça sertleşebiliyor müzikleri..Bir hızlanıyor,bir yavaşlıyor.Tahmin edemiyorsunuz ilk dinlediğinizde..Sanırım müziklerindeki bu tarzlarından dolayı sık sık Pelican grubuyla karşılaştırılıyor..Pelican da başka bir leziz gruptur:))

Station albümü sakin bir giriş parçasıyla başlıyor..İlk parça Campaign 6:40 uzunluğunda.Bir nevi intro havasında bir parça,albüme bizi oldukça hazırlıyor..
Parça biter bitmez Harper Lewis başlıyor..Başlar başlamaz da vayy be!! şu sounda bak oluyorsunuz..Bir insanın içindeki duygular müzik yoluyla ve vokal olmadan bu kadar mı güzel ifade edilir??İlk parçadaki sakinlikten eser yok bu parçada..Gayet güzel ilerliyor.Parçadaki geçişler çok iyi..İnsanı etkileyen,ruhu,atmosferi olan bir parça..Albümdeki favorilerimden diyebilirim rahatlıkla..Birden sertleşiyor..Bildiğiniz sert metal gruplarının soundu gibi oluyorlar.Kısa bir süreliğine...İnsan biraz kafa sallamak istiyor açık söylemek gerekirse...Parça gidişatını ayarlıyor ve öyle devam ediyor..

Station albüme adını veren parça sakinleşmek yok,coşmaya devam!!!Bu parça da enerjisi yüksek kaliteli bir çalışma insanı hareketlenditiyor hakikaten...Bazen çok sert metal grupları gibi,zaman zaman post-rock grupları gibi hafif hüzünlü,sakin bir müzik...Aslında bütün albüm bu şekilde ilerliyor..Çok güzel kesinlikle edinilmesi gereken bir albüm olmuş..
Bu biraz daha post-rock sınıfına dahil edebileceğimiz sakin ama huzurlu bir parça..Güzel duygularla üretilmiş sanki..Ümidini yitirmemiş mutluluğu araya bir insan hayal ediyorum bu parçada nedense ben:))Melankolik ve gerçekten hoş..

Gene sürprizlerle dolu bir parça;youngblood girişten arızalı olduğu belli oluyor zaten değil mi???Gene oldukça hızlı ve sert parça..Diğer favori parçam da youngblood'dır..Çok çok iyi!!!

Xavii huzurlu bir kapanış parçası olmuş.Vokal gereksinimi duymadan oldukça kalteli ve ruhlu bir müzik Russian Circles'ı hemen hemen her müzik dinleyicisine tavsiye ederim..Pişman olmayacağınızdan da eminim..

http://www.myspace.com/russiancircles





Bu sayfadan da 3 parçayı ücretsiz tam parça olarak dinleyebilirisiniz:
http://www.lastfm.com.tr/music/Russian+Circles/Station

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails