10 Ağustos 2009 Pazartesi

TARAS BUL'BA





Daha önce de İtalya'dan çeşitli gruplardan bahsetmiştik..Kendi açımdan olaya bakacak olursam,İtalya'dan son yıllarda çok leziz gruplar çıkıyor ve çıkmaya devam ediyor..

Sıradışı,avant-garde,experimental tarzlarda bir sürü iyi grup var..Taras Bul'ba da bu İtalyan topluluklardan biri..Tarz olarak noise rock,experimental,post-rock,psychedelic,sludge,instrumental vs. olarak etiketleyebiliriz..

Müziklerini dinlediğinizde kesinlikle içten gelerek yapıldığını hissedebiliyorsunuz..Zorlama ya da kasıntı bir müzik değil..Kaliteli ve değişik bir müzik tarzları var..Klasik rock dinleyicileri Dünya değişiyor.Müzik türleri ve tarzları da değişiyor.Bu değişime ayak uydurmak isterseniz tutuculuğu bir tarafa bırakın..Yeni ve değişik olan gruplara da şans verin..Dünyada oldukça alıcısı olan bu yeni müzik tarzlarını ben elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.Klasik tür ve türevler devam edecektir tabii ki..Onlar bile değişime ayak uyduruyor sanırım..

Ama müzikte değişimi ve gelişimi reddemezsiniz..Bizim ülkemizin insanları diğer konularda olduğu gibi bu konuda da biraz tutucudur.Bu sorun da en kısa zamanda aşılır umarım..

Uzatmadan,tamamen instrumental,psychedelic etkiler hissedilen,zaman zaman math rock gruplarını anımsatan,noise rocktan ilham almış,hafif prog.yönü de bulunan deneysel bir indie rock grubu dinlemek isterseniz.Taras Bul'ba ihtiyacanızı giderecektir diye düşünüyorum...

Grubun albümleri ücretsiz olarak lastfm'den veya jamendo.com dan indirilebilir..Bu da gruba iyice sempatimizin artmasına sebep olabiliyor tabii.

Grupla ilgili gerekli linkler ise aşağıda..Umarım severek dinlersiniz.İyi eğlenceler..

http://www.myspace.com/tarasbulba3

http://www.jamendo.com/en/artist/Taras_Bul'ba

http://www.lastfm.com.tr/music/taras+bul'ba

http://www.lastfm.com.tr/music/taras+bul'ba/Incisione

http://www.lastfm.com.tr/music/taras+bul'ba/Taras+Bul'ba+(2000)

http://www.lastfm.com.tr/music/taras+bul'ba/Taras+Bul'ba+(2002)

http://www.lastfm.com.tr/music/taras+bul'ba/Secrets+chimiques

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails