5 Mayıs 2011 Perşembe

Psychomanteum - Oneironaut





Dark ambient müzik bazı dinleyiciler tarafından göz ardı edilmekte. Ülkemizde ve dünyada da genel olarak black metal dinleyicilerinin rağbet ettiği bir tür olarak gösteriliyor. Müzikal çeşitlilik olarak derine inersek, birden çok müzik türünün birleşiminden oluşan bu müziğe rağbet edilmeme sebeplerinden biri oldukça karanlık bir tür olması, ve genellikle parça sürelerinin uzun tutulması ve içselliğe yönelik çalışmalar olması vb. sayılabilir. Karanlık müziğe ve karanlık ruh haline alışık dinleyiciler için bu çok da zor olmasa gerek.

Dark ambient grupları da kategorizasyon çılgınlığında birbirinden ayrılıyor aslında... Drone tarzın ağırlık bastığı gruplar da var. Black metalin electronic ambient tarzında işlendiği müzikler de bulunuyor. Gürültünün bolca hissedildiği türler de mevcut. Bu örnekleri uzatabiliriz elbette...


Bu gece burada paylaşacağım grup Psychomanteum ise, bir çok müzik tarzından izler taşıyan, az bilinen ve orijinal bir müzik grubu... Son zamanlarda saçma sapan falcıların ağzından eksik olmayan 'spiritüel' etkiye bu grupta da rastlıyoruz. Ritüel atmosferinde ilerleyen albüm; drone, dark ambient, soundscape tarzın tüm nimetlerini içinde barındırıyor. Albümü dinlerken tamamen kişisel düşünüyorsunuz; karanlık ve içsel bir yolculuğa çıkaracak albüm, dinlenmeyi gerçekten hak ediyor.

Sekiz parçadan oluşan albüm toplam bir saat uzunluğunda. Parçaların ve zamanın nasıl geçtiğini farkında olmadan müziğe kaptırıyorsunuz kendinizi... Adeta karanlık dehlizlerde iç hesaplaşmaya yönelik, oldukça düşündürücü, son derece karanlık bir çalışma var karşımızda. Bunlar tabii benim kişisel düşüncelerim, sizler dinleyince nasıl hissedersiniz, bunu bilemem; sadece karanlık türlerle ilgili dostlarımın grubu çok beğeneceğinden eminim. Herkese iyi dinlemeler. İnsanın içindeki karanlık yönü de ara sıra hatırlaması gerektiğini düşünerek albümden örnek parçaları paylaşarak, sözü müziğe bırakıyorum ;)

P S Y C H O M A N T E U M benzeri diğer sanatçıları Myspace Müzik 'de bulun




http://www.facebook.com/pages/Psychomanteum/130950000274354?sk=info

http://www.discogs.com/Psychomanteum-Oneironaut/release/2787533

http://www.myspace.com/psychomanteumcollective

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails