15 Ocak 2011 Cumartesi

Pestilence








Woody Allen filmleri şu sıralar özel bir kanalda sıklıkla yayınlanıyor. Çocukluğumdan beri Woody Allen'i severim; filmlerini de keyifle izlerim. Zeka işi, ince esprilerden oluşan, entelektüel düzeyde kara mizah anlayışı ve dokundurmaları her zaman hoşuma gitmiştir.

Allen'in Yaramaz Harry (Deconstructing Harry) isimli filmini bu akşam hem gülerek hem de biraz düşünerek izlerken, filmdeki karakterin depresyon ilaçları ve alkol bağımlılığı dikkatimi çekti. Şu sıralar ilaç kullanmasam da; alkol ve biraz yatıştırıp, sakinleştiriyor beni. Blogun okuyucuları zaten biliyordur. :)))

Şaka bir yana; alakasız bir konudan girip bir death metal grubundan örnekler vermek istiyorum bu gece...

Bazı genç dostlarımın bilemeyeceği üzerine bu paylaşımı yapmak istediğimin altını çizerim. Grubumuz 80'li yılların sonlarında Hollanda'da kurulan, albümlerini çıkaran; o zaman için deneysel sayılabilecek thrash, death metal tarzında son derece teknik çalışmalar üreten farklılığını belli eden Pestilence!


Teknik death metale önayak olmuş; progressive ve jazz müziğin metal müziğin entegre edilmesini sağlamış, her yeni albümünde müzikal yeteneklerini ve kalitesini bir üst noktaya çıkarabilmiş başarılı bir grup...

Bana kalırsa; Meshuggah'dan önce Math ve progressive death metalin başlangıcı olan gruplardan biri hatta...

Patrick Mameli önderliğindeki grup, çalışmalarına 93 yılında çıkarmış oldukları Spheres albümünden sonra uzun bir ara vermiş; C- 187 ile Patrick Mameli tekrar metal müziğe gangsta rap, groove ve math metal gibi deneysel türleri de ekleyerek geri dönmüş olsa da, tekrar dönüşü Pestilence ile 2009 yılında yaşadı.

Bu kısa yazı da niçin yazıldı; çünkü gelen bilgilere 2011 Doctrine isimli yeni bir çalışmaya imza atacaklar, merakla bekliyoruz.


http://en.wikipedia.org/wiki/Pestilence_(band)

http://www.myspace.com/consumingimpulse





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails