6 Aralık 2010 Pazartesi

Heinali and Matt Finney





Ucuz şarap ve ucuz viski eşliğinde dinlemiş olduğum yeni grupları ve müzisyenleri; kısa da olsa burada paylaşmaya devam diyorum.

Bu gecenin, bu son paylaşımı olsun. Post rock, spoken word, shoegaze tarzında müzik yapan Heinali and Matt Finney, belirli türlere takılı kalmadan, yeni bir tarz yaratarak yoluna devam eden bir grup... Spoken Word denen olay bu albümde epey var. Arkadan hafif ve melankolik, dünyanın sonu yaklaşıyormuş gibi bir müzik ya da ona yakın bir atmosfer; üzerine alkol alıp, yoğun yaşam tecrübesine sahip birinin bir nevi konuşması, konuşurken kükremesi şeklinde ilerliyor. En azından bıraktığı bu şekilde oluyor :)

Bazı parçaların soundu oldukça sert, post rock değil de; post metal bile sayılabilir gerçekten... Genel olarak post rock ve shoegaze atmosferi pek bozulmuyor gene de. Beş parçada da atmosfer oldukça iyi korunmuş; karanlık ve melankolizm dinleyiciyinin içine işliyor adeta.

Yeraltı kültürüne ait bir albüm olmasına rağmen, bence oldukça başarılı ve kesinlikle daha fazla ilgiyi hak ediyor. Parça süreleri gayet uygun ve sıkmıyor.

Aslına bakılırsa; ne tam olarak post rock ne de post metal ne de shoegaze... Tamamen kendine has, yaşanmışlığı olan mükemmel bir müzik. En azından benim için ve dinlediğim Conjoined albümü için bu böyle...

Neyse zırvayı kesip; sözü müziğe bırakıyorum her zaman olduğu gibi.

http://www.myspace.com/heinaliandmattfinney

http://heinaliandmattfinney.bandcamp.com/










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails