8 Aralık 2010 Çarşamba

Bachar Mar-Khalifé







Bence, bir sanatçı için gerekli olan bir kaç şey vardır; bu müzisyenler ve sanatın diğer alanında uğraşan sanatçılar için de geçerli.

Ufak bir takım sıkıntılar ve sorunlar, biraz acı, melankoli... Gerçek sanatın bu şekilde ortaya çıktığına inanıyorum. Bu saydığım şeyleri tabii ki de uzatabiliriz...

Kısaca bahsedeceğim grup; kendine has müzik anlayışına sahip, inanılmaz bir topluluk. Post rock, jazz, ambient, modern classical, experimental, soundscape, electronic gibi bir çok farklı tarzın bir arada ve uyum içerisinde oluşumundan ibaret.

İnsanı, daha çok sorgulayan, pişmanlıklarını aklına getiren, biraz daha düşündüren, soru soran, derinlere inmesini sağlayan, tarif etmesi zor ve başarılı bir müzik grubu.

Şu an dinlediğim albüm: Oil Slick...

Sabah saat altı suları; hastanelerde ölenler ve yaralananlar, ailesinden azar işiten küçük çocuklar, cinayete kurban gitmiş genç bedenler, trafikte hayatını kaybetmiş suçsuz insanlar, sabahleyin işe gitme paniğinde olan günümüz insanları, işe gitmeden spor yapmaya giden kafası biraz daha rahat insanlar, sabahleyin onları tuvalete çıkarmamazı bekleyen evcil hayvanlar, sokakta aç ve barınaksız bir şekilde bekleyen hayvanlar, yine iş aramaya çıkan işsiz bir aile babası, temizliğe gidecek bir hizmetçi, otobüsü kullanacak şoför, çöpleri temizlesi gereken temizlik görevlisi, sevmese de çocuklara bir şeyler öğretmek zorunda olan öğretmen, bir önceki gece aile üyelerinden birini kaybedenler, şu anda bir bebek sahibi olanlar, kürtaj olmak zorunda kadınlar, sayısal lotodan trilyoner olmanın sevincini yaşayan bir talihli, işi bittiğine sevinen bir fahişe, içkisi biten ve yeni uyumaya başlayacak olan bir ayyaş, tezgahını yeni açacak bir simitçi...


Aklıma daha çok çok çok şey geldi nedense. Kısa kesiyorum şimdilik:)

Jazz, experimental müzik severler mutlaka dinlemeye çalışsınlar. İyi dinlemeler...



http://www.myspace.com/bacharmarkhalife

http://www.themilkfactory.co.uk/st/2010/11/bachar-mar-khalife-oil-slick-infine/

http://www.discogs.com/Bachar-Mar-Khalif%C3%A9-Oil-Slick/release/2467190

http://www.infine-music.com/artist/18/bachar-mar-khalif



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails