27 Aralık 2010 Pazartesi

Algernon





Geçtiğimiz haftalarda alarmpress müzik sitesinin seçmiş olduğu yılın en iyi 100 albüm listesi sayesinde keşfetmiş olduğum bir topluluğu burada kısaca paylaşmak istedim.



Alarmpress magazini de takip etmeyi ihmal etmeyin. Adresi ise şu:


http://alarmpress.com/



Algernon, Chicago çıkışlı yeni bir grup. Beş kişiden oluşan grubun müziğini tek tür altında etiketlemek güç. Birden çok müzik türünün etkisi hissediliyor ve 2010 ve sonrası için uygun özelliklerde; müziğin önünü açabilecek deneysel müzikten gücü alan ve zamanla gelişeceğine inandığım bir topluluk. Dinledikleri ve etkilendikleri değişik türlerin güzel bir şekilde birleşmesi sonucu ortaya çıkan müziklerinde, daha çok math rock, post rock, jazz, avantgarde jazz, biraz da eski rock gruplarının etkisi hissediliyor.



Albümdeki çalışmalar oldukça farklı; parçalar içindeki değişim de rahatlıkla hissedilebiliyor . Bir parça sakin ve yavaş ilerlerken; birden hızlanıp, teknik bir hale dönüşebiliyor, aynı parça bir noktadan sonra post rock sakinliğinde daha huzurlu bir yer edinebiliyor. Akışkan ve merak uyandıran bir albüm olduğunu baştan söylemekte fayda var.



Şimdilik az sayıda dinleyiciye hitap eden grup, jazz, post rock, indie ve deneysel müzik severlerin beğenisini kazanabilir.


Albüm ve grup hakkında daha fazla bilgi için:


http://www.cuneiformrecords.com/bandshtml/algernon.html

http://www.myspace.com/algernonmusic

http://www.theomegaorder.com/ALGERNON-Ghost-Surveillance

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails