29 Ekim 2009 Perşembe

Noveller-Red Rainbows




Bugün elimden geldiğince,son bir kaç gün içinde yeni keşfettiğim grup ve müzisyenleri her zaman olduğu gibi,kısa kısa linkler vererek tanıtmaya çalışacağım..
Hangi gruptan başlasam diye düşündüm ve ilk bahsedeceğim müzisyen olarak Noveller'ı seçtim..

Önce direkt dinletebileceğim link var mı diye bakındım internete..Yardımıma imeem koştu.Bu imeem gibi sitelerden parçaları ekliyoruz buraya da;blog sayfasının kapanması gibi bir durum söz konusu olmaz umarım :)Neyse çok uzattım ve şu an dinlediğim Red Rainbows albümüne ve Noveller'a getirelim konuyu..


Bahsettiğim albümün önce türünü tanımlamaya çalışalım;Noveller; drone,noise,ambient tarzda müzik yapıyor..Önceden söylemekte fayda var..Drone severlerin baş tacı edeceği bir müzik..Red Rainbows albümü,hoparlörlerinizi bozacak şekilde Rainbows isimli parçayla başlıyor.Oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim..Sarsıcı bir başlangıç,karanlık bir altyapı,gürültülü fakat;bir taraftan sakinleştiren bir parça..Efektler oldukça iyi kullanılmış..Beş parçalık albümün en kısa süren parçası..

Albümde,benim favori parçama geldik şimdi..Brilliant Colors:Mükemmel..Daha ilk saniyelerinden takdirimi kazanmış bir parça..Gene gürültülü,drone tarza çok uygun bir parça..İnsanı oldukça etkiliyor..Rainbows'dan sonra en kısa süreli albümdeki en kısa süreli ikinci çalışma...Üçüncü parçadan itibaren albüm biraz deneysel bir havaya bürünüp,yumuşuyor..İlk iki parçadaki noise etkisi tamamen olmasa da azalıyor..Tunnels parçası,dark-ambient tarzına oldukça uyan bir parça olmuş..Parçadaki,karanlık atmosfer rahatlıkla hissedilebiliyorsunuz..Son parçada ise,hafif gürültülü,dark ambient,drone müziğin güzel bir karışımı diyebiliriz..

Rainbows 03:52,Brilliant Colors 06:45,St.Powers 14:05,Tunnels 10:16, Bends (feat. Carlos Giffoni) ise albümün en uzun ve kapanış çalışması 19:54 dakikadan oluşuyor..Drone,ambient müzik severlerin alışık olduğu bir durum bu tabii..İlk kez dinleyecekler olursa;biraz sabretmelerini diliyorum.Drone müzik,derin ve ağır bir müzik sonuçta..Son zamanların yükselen müzik türlerinden olan Drone müziğin bence iyi bir temsilcisi bahsettiğim Noveller..Şimdi aşağıya myspace ve gerekli linkleri ekleyip sözü her zaman olduğu gibi müzisyenimize bırakıyorum..Umarım hoşunuza gider..

http://www.sarahlipstate.com/

http://www.boomkat.com/item.cfm?id=223875

http://twitter.com/sarahlipstate

http://www.myspace.com/noveller

Not: Sarah Lipstate başka adında başka müzik diğer sanat çalışmaları söz konusu sanırım..Onları kısa zamanda araştırmak gerek :)


Rainbows - Noveller


http://modisti.com/releases/?p=6069

http://www.imposemagazine.com/bytes/new-noveller-ipaint-on-the-shad

Lastfm'de This Heat Will Melt the Earth adlı albümden iki parça tam uzunlukta ve dinlenebilir..

http://www.lastfm.com/music/Noveller/This+Heat+Will+Melt+the+Earth

Paint on the Shadows albümünbden bir parça tam uzunlukta:

http://www.lastfm.com/music/Noveller/Paint+on+the+Shadows


Noveller - Mandorla Autumn Tunes Compilation katalogdaki bu albümde zaten bir parça bulunuyor ve o da ücretsiz:

http://www.lastfm.com/music/Noveller/Mandorla+Autumn+Tunes+Compilation





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails