29 Şubat 2012 Çarşamba

Phallus Dei – Will You Come Now



Zaman artık hiçbirimize yetmiyor, bu bir gerçek. Etrafta hala dünyayla ilgisiz, sığ, bön ve boş yaşayan insanlar olduğu sürece tabii... Aynı duyarlılığı ve farkındalığı herkesten beklemek de gereksiz elbette...

Geçmişte takılı kalmak aptalca, geleceği çok düşünmek saçma, anı yaşamak da, saçmalamamak şartıyla en doğrusu sanırım. 1920'lerin blues müziğine baktığınız zaman, sadece acıyı görüyorsunuz neredeyse. 50'li yıllarla birlikte savaşların da azalmasıyla insanlar eğlenceye odaklanıyor. 60'lar ve 70'ler malum sebeplerden yine isyan içinde; bir taraftan da yine, eğlenmeye ve müziğe bir kılıf uydurabiliyorlar. 80'ler tam bir saçmalık bence... Kimse ne yaptığını bile bilmiyor, kafalar karmaşık, herkes darmadağın. 90'ların başları da çok güzel değil açıkçası. 95'ten sonra hızlı bir ilerleme kaydediyor insanoğlu; hem de her konuda. Duyarlılık artıyor, çeşitli düşüncelere saygı başlıyor. Sözde öteki olanların da hakları olduğu anlaşılıyor. Müzik ise kendi içinde sessiz devrimini yaşıyor bence... 95 yılından, tam beş yıl sonra da müzikte aydınlanma çağı yaşanıyor. Araştırın, göreceksiniz.



Bu gece, orijinali 2009 yılına ait olan bir çalışmanın çeşitli remixlerinden oluşan bir albümü paylaşacağım. Phallus Dei isimli, Almanya'dan müzik yapan bu topluluk, darkwave, ambient, dark ambient, industrial ve bunun gibi müziklere ayrı renk katan bir grup.


2009 yılında yayınlanan çalışma, John Walker ile birlikte üretilen bir parça... 2011 yılında ise, Bohren und Der Club Of Gore'ın da yer aldığı, dört parçalık bir mini albümden oluşan, aynı şarkının yer aldığı, farklı remix parçalardan ibaret çalışma; az bilinen grubun önce hayranlarına, sonra da Bohren und der club of gore'dan tutun, tüm avantgarde ve yeraltı müzik tutkunlarına tavsiye edebilirim. Derinlik sahibi, bir değil iki kere düşünmenizi sağlayan, ağırlığı olan, deneyimlere açık; ama net bir duruşa sahip, yeniliğe açık, sözünü sakınmayarak kendini ifade eden, sahtecilikten hoşlanmayan, tamamen orijinal, başına buyruk, boyun eğmeyen bir müzik karşımızda...

Fazla da abartmış olabilirim; grubu ve yapmış oldukları derin parçaları çok seviyorum çünkü; duygularıma engel olamadım galiba.

Parçanın orijinali: Phallus Dei feat. John Walker - Will You Come Now



Bohren und der club of gore remixi:








http://phallusdei.bandcamp.com/track/will-you-come-now-by-phallus-dei

http://www.discogs.com/Phallus-Dei-Will-You-Come-Now/release/2912297

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails