22 Şubat 2012 Çarşamba

MESHUGGAH - Break Those Bones Whose Sinews Gave It Motion


Komplo teorileri, derin devlet, gizli güçler, deşifre edilmesi imkansız şifreler, çeşitli yazıtlar, ezoterizm, dinler vs. Bildiğimiz tek bir şey var, o da bütün kültürlerin bir önceki medeniyetlerin mirasçısı olduğu... Pisagor, Mısır ve Babil'de öğrendiği şeylerin üstüne mi müzik ve felsefe alanında kendini geliştirdi; Sümer, Mısır, Maya uygarlıklarından önce kimler ve nasıl bir ortamda yaşıyorlardı. Hepsi muamma...


Kuşların ötüşünden, yağmurun sesinden, suyun şırıltısından nerelere geldik. Şimdi de, şehrin gürültüsünden, sanayi ve iş seslerinden, çığlıklardan, tank seslerinden, silah patlamalarından ilham alır olduk. Rekabetin gitgide arttığı, gücün, paranın ve iktidar hırsının yönettiği bir dünyaya adım adım yaklaştık. Duygularımızı yok saydık, güzel hayallerimize elveda dedik. Tam anlamıyla, hepimiz güce teslim olduk.


Tüm bunlara rağmen, müzik her zaman var oldu. Belki de insanlığın başından beri, tercüman oldu, çevirmen oldu, kılavuz oldu bizlere. Söyleyemediklerimizi dile getirmemizi sağladı.




Yazılanlara göre, Pisagor ve eski yunan toplumundan çıktığı iddia ediliyor müziğe ait ilk örneklerin. Elimizdeki bilgiler oldukça sınırlı. Pisagor'ın yaptığı şey matematik bilgisini, müziğe uyarlayarak müziğin belki de bugüne gelmesi sağlamak olmuştur. Matematik, notalar ve müziğin birlikteliği oldukça eskiye dayanıyor.


Bundan bir kaç yıl önce çıkardığı Obzen albümü ile, groove metale daha yaklaşan Meshuggah, 2012'de yeni bir albüm piyasaya sürecek. Albümde yer alan bir parça, grup ve plak şirketi tarafından youtube'dan paylaşıldı. Deyim yerindeyse, bomba bir metal albümü bizleri bekliyor. İnce matematik hesapları ile, çok da dinleyiciyi zorlamayan tarzıyla dikkat çeken grup, son albümüyle artık iyice olgunluk dönemine geçiş yapmış. İsveç'in gururu Meshuggah ve son albümden örnek parça burada:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails