14 Temmuz 2010 Çarşamba

NADJA / OvO - The Life and Death of A Wasp






NADJA / OvO - The Life and Death of A Wasp
Bugünkü grubumuz Nadja / OvO...

İtalyan drone, noise, psychedelic, doom, experimental, noise rock grubu OvO ve drone, doom müziğin efendisi, Kanada’nın soğuk atmosferinden çıkagelen Nadja’dan ortak bir çalışma.

Her iki grubu da yakında tanıyanlar bilecektir; iki grubun da el atmadığı tür, tarz vs. neredeyse kalmamıştır. Nadja’ı takip etmek zaten oldukça güç. Çıkarmış oldukları albümlerin hızına yetişmek; takip edebilmek gerçekten zaman istiyor.

Nadja ve OvO ortak çalışmasında ise; atmosferik bir hava hakim. Vokallerde OvO vokalistini duyuyoruz sıklıkla... Albüm dört parçadan oluşuyor. Toplam süre yaklaşık 34:00 dakika civarında.

Albümün genelinde Stefania Pedretti’nin etkisi oldukça hissediliyor. OvO’nin müziği de Nadja’nın kendi tarzı da Stefania’nın vokaliyle birleşince değişik ve içe dönük bir çalışma ortaya çıkmış. Bir kadına göre; oldukça etkileyici ve iyi bir vokale sahip Stefania ve Nadja’nın müziği çok yakışmış bence.

Herkesin kolay kolay dinleyemeyeceği, sınırları zorlayan, düşük tempo ve tamamıyla deneysel bir albüm karşımızda. Türün severleri mutlaka edinmeye baksınlar.

Albüm ve grupla ilgili gerekli linkler buraya eklemeye çalışacağım; herkese iyi dinlemeler ve müzik dolu günler dilerim.

http://www.boomkat.com/artist.cfm?a=42487

http://boomkat.com/vinyl/295695-nadja-ovo-the-life-death-of-a-wasp

http://www.myspace.com/ovobarlamuerte

http://www.myspace.com/nadjaluv


Son not:
Doom, drone tarz gerçekten yeraltı piyasasında yer edinmiş ve dinlenmesi zor bir müzik; kabul ediyorum. Uzun parça süreleri ve sürekli kendini tekrarlayan bir müzik; buna eklenti olarak gürültülü bir sound, bazen rahatsız etme amaçlı; içe dönük sesler ve efektler... Elbette, herkesin hoşuna gitmeyebilir. Gene de; bir şans verin bence. Bu notu doom, drone vs. gibi türlere uzak olan dostlarım için yazıyorum. Açık olun; kendinizi ve düşüncelerinizi müziğe odaklayın, farkı göreceksiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails