6 Temmuz 2010 Salı

A Forest of Stars - Opportunistic Thieves of Spring




İngiliz psychedelic, progressive black metal grubu Forest of Stars'in 2010 tarihinde çıkarmış olduğu Opportunistic Thieves of Spring isimli albümden kısaca bahsetmeye çalışacağım.

Son zamanlarda psychedelic müziğin diğer türlerine oldukça ilgim vardı zaten. Psychedelic, doom black metal grupları da ayrıca ilgimi çekmeye başladılar. A Forest of Stars da bunlardan bir tanesi diyebilirim. Zaman zaman bana Sleepy Time Gorilla Museum grubunu hatırlatan bir progressive müzik yapıyorlerken; birden doom ve black metal tarz bir müziğe dönebiliyorlar. Ayrıca, müzikte psychedelic etki oldukça hissediliyor. Parçaların uzunlukları uzun tutulmuş. Albümün toplam süresi yaklaşık 01:12:10 civarında. Bir saat on dakikayı aşan süresiyle de albüm dikkat çekiyor. Grupta violin, flüt ve geri vokal görevlerini üstlenen Katheryne, Queen of the Ghosts (Kati Stone) ayrıca yine bir İngiliz grubu olan My Dying Bride grubunun 2008 ve 2009 yıllarında violin çalmış.

Grubun şimdiki kadrosu için daha fazla bilgi almak için Encyclopaedia Metallum sayfalarının linki:

http://www.metal-archives.com/band.php?id=115504

Albüm 6 bölümden, yani altı parçadan oluşuyor. Sürekli değişen bir müzik. Oldukça sakinken,birden gürültülü bir müziğe dönüşebiliyor. Avantgarde, gothic, black, doom, progressive, psychedelic müziklerin karışımından oluşan grubun müziği, sıradışı müzik severlerin hoşuna gidecektir.

Albümden ikinci bölüm olan Chapter Two: Raven's Eye View isimli parçanın youtube üzerinden video klibi burada:



Ayrıca albümden benim kendi seçtiğim bir diğer parça olan Chapter Five: Starfire's Memory'i de burada paylaşmak istiyorum. Tamamıyla özgün bir çalışma. Albümün doruk noktalarından biri. Uzun süresine bakmadan (11:50) mutlaka dinlemeye çalışın.

http://www.aforestofstars.co.uk/

http://www.myspace.com/aforestofstars




Albüme Exhale The Sound blog sayfasından da ulaşabilirsiniz:

http://exhalethesound.blogspot.com/2010/06/forest-of-stars.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails