8 Temmuz 2010 Perşembe

Fleshpress - No Return




Fleshpress, Finlandiya'dan doom, sludge metal grubu... Yakın zaman içerisinde yeni bir EP yayınladılar. No Return ismini taşıyan bu EP, iki parçadan oluşup yaklaşık 23 dakika uzunluğuna sahip.

Grubun toplam 4 uzun çaları, 3 EP'si, 3 Split çalışması, bir demosu ve bir adet de konser albümleri var.

Genel olarak grubun müziğinden bahsedecek olursak; doom ve sludge metali ilk başa yerleştirmemiz gerekecektir. Şu an dinlediğim EP No Return de ise, ilk parça olan Dead End The Crawling Thru Shit And Blood Soul Burning; tam bir doom, sludge parçası. Düşük tempo başlayan karanlık bir müzik,doom ve sludge müziğin güzel örneklerinden. Parçayı dinlerken ilk 5 dakika nasıl geçiyor farkında bile olmuyorsunuz; hemen hemen aynı müzik devam etmesine rağmen asla dinleyiciyi sıkmıyor. Merakla parçanın devamını bekliyor ve resmen kendinizi kaptırıveriyorsunuz. Doom ve sludge metalin klasik Black Sabbathvari riffleriyle başlayan parça; beşinci dakikadan sonra aniden öfkeli ve sert bir müziğe dönüşüyor. Hardcore,punk ve doom metal karışımı sludge metal tarzını bu dakikadan itibaren rahatlıkla hissedebilirsiniz. Eyehategod tarzı bir vokal, doyurucu ve agresif bir sound... Dinleyiciyi kesinlikle mest ediyor. Siz de dinledikten sonra anlayacaksınız zaten. 10 dakika süren parça gerçekten inanılmaz!!

İkinci parça olan Spiral Filter Forcing You Down To Black Pyramid ise; sludge ve doom metalin yanında; biraz da stoner metal etkisinin hissedildiği bir parça diyebilirim. Stoner riffler bu parçada daha fazla yer alıyor. Stoner, doom gruplarına daha çok benziyorlar bu parçada.

Son olarak iki parçadan oluşan EP bence başarılı, en azından deneyebilirsiniz...

http://www.myspace.com/dotfleshpress

http://www.metal-archives.com/band.php?id=6191

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails