17 Nisan 2010 Cumartesi

Lords Of Bukkake






Lords Of Bukkake İspanya'dan yeni bir topluluk..İsimleri hakkında yorum yapmayacağım;pornografik bir anlamları var sanırım..Bukkake sözcüğünün anlamını araştırırsınız;ben burada açıklamak durumunda kalmayayım..

Biz grubun müziğine dönelim...Kısaca doom,sludge kategorisine dahil edebiliriz..Sludge metal gruplarında da bazı farklılıklar olabiliyor.Sludge metalin doğuşu punk ve death metal müziğe dayanıyor..Death metal vokali;fakat daha çok çığlık tarzında..Hardcore punk müziğin düşük tempo hali diyebiliriz..Kafası güzel bir müzik türü olduğu için kendinden geçen dostlarımız ağır tempoda ilerleyen müzik yapmayı seçmişler..Müziğin köklerinden de kopmak istememişler.. Bazı sludge grupları bu tanıma oldukça uygun müzik yaparlar.Örnek vermek gerekirse: Eyehategod,Buzzov•en,Bongzilla.................Black Sabbath ağırlığında,güçlü,kirli,bazen hızlı,bazen yavaş,sert ve vahşi bir müzik türü olarak tanımlayabiliriz..

Eyehategod ve yukarıda yazdığım ve yazmadığım gruplar genel olarak;düşük tempo hardcore punk müzik icra ederler..Bu müzik de sludge metaldir..

Bir de,doom müziğin daha ön planda hissedildiği;zaman zaman stoner etkisinin de görüldüğü sludge gruplarına örnek vermek gerekirse: Lesbian,Rwake,Khanate,Bong,Gnod,Bongripper,Unearthly Trance,Ramesses,Burning Witch,Kongh,Corrupted vs. topluluklar olarak sınıflandırabiliriz..

Stoner ağırlığının daha çok hissedildiği Sludge metale ise:High On Fire,Black Cobra,Bison B.C.,Electric Wizard,Kylesa,Melvins,Ufomammut,Birds Of Prey,Minsk gruplarını dahil edebiliriz..

Post metalin daha yoğun olduğu sludge metal ise daha çok:Isis,Pelican,The Ocean,A Storn Of Light,Cult Of Luna,Rosetta,Callisto,Giant Squid,Blindead,Tephra,Old Man Gloom,

İşler iyice karıştı sanırım;kısaca toparlamaya çalışacak olursam hardcore punk müzik çıkışlı, Black Sabbath ağırlığında doom müzik yapan grupları sludge olarak etiketlememiz mümkün..

Stoner,doom,sludge,hardcore punk müziğin düşük tempo hali;hemen hemen hepsi sludge türüyle alakalıdır kısaca...

İspanyol grup Lords Of Bukkake'nin albümünde ilk parça olan Black Lung tipik doom yönü ağır basan sludge metalle örnekleyebileceğimiz ,derin ve nefret dolu bir parça..Khanete grubuna oldukça benzettim..Özellikle vokal açısından Khanate grubuna benziyor.Vokali parçanın her bölümünde yakalamanız zor,parça uzun ve iyi dinlenmesi gerekebilir.. Parçanın süresi yaklaşık 19 dakikayı buluyor..

İkinci parça No Excuses 05:45 uzunluğuyla albümün en kısa süreli çalışması.Doom,stoner türüne yakın bir parça..

Üçüncü parça Applicvants 15:07,dördüncü ve albümün kapanış parçası Devil's Rain 14:00 dakika uzunluğuna sahip...

Toparlamaya çalışırsak,stoner gruplarından etkilendikleri açıkça belli olan;doom-sluge gruplarına da benzerlik gösteren,zaman zaman da Eyehategod gibi hardcore punk özüne sahip düşük tempo sludge metal müzik üreten gruba yukarıda bahsettiğimiz türleri seven dostlarım göz atabilirler..Herkese iyi dinlemeler..

http://www.myspace.com/lordsofbukkake

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails