5 Haziran 2009 Cuma

Bilim Teknik dergisi Darwin kapak konusu



Mart ayında Darwin'in 200. yılı olarak kapak yapılması gerekirken dergi sansür yolunda ilerleyerek kapağı,yazı konusunu ve yayın yönetmenini işten çıkararak sansürde ülkemizin son boyuta nasıl ulaştığını bizlere göstermişti..

Daha sonra yapılan açıklamalarda Darwin ve Evrim teorisi konularının ve kapağının haziran ayında yayımlanacağını söylemişlerdi..Sözlerinde durmuşlar.Geç de olsa kapaklarına taşımışlar..

Pekala 3 ay gecikmeyle de olsa konuyu işlediniz..Yalnız kapakta Darwin ile ilgili herhangi resime rastlamak mümkün değil..Bir kelebek resmi bulunuyor.Ayrıca öğrendiğim kadarıyla yazı tamamen çeviriden oluşuyormuş..Türkiye'den özgün içeriğe sahip değilmiş..Yani kimse bu dosya ile ilgili özel bir araştırma içerisine girmemiş..Her konuda alışık olduğumuz kopyala-yapıştırlardan birisi olmuş..

Bir de afedersiniz de şu ezik kapağa bakar mısınız???Darwin ile ilgisi bir tek Evrim Teorisi başlığıyla kalan bu kapaktan ne olur???Belli ne olduğu, içinin boş olduğu her halinden hissediliyor.. ??Bütün dünya Mart ayınca yaptı yapacağı kadar Evrim Teorisi ile ilgili haberlerini,araştırmalarını..Siz bir nevi özür dileyeceğiniz bir konuda çıkardığınız kapağa bir bakın??Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok sanırım..Bu kapakla,bu sansürcü zihniyetle daha fazla ne olabilirki bu bile fazla bize öyle değil mi???Bunun çıkmış olması bile bizim için iyi sayılır artık öyle değil mi??

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails