12 Haziran 2009 Cuma

89'luk nazi

Son yıllarda arkadaş ortamlarında ve genelde konuştuğum dert yandığım bir konu bu aslında.Kısa yazılarla ifade edilebilecek bir durum söz konusu değil aslında.Bence bu beyaz gücü savunan,nazi,ırkçı,faşist düşünce dünyanın büyüyen yaralarından biridir.Bunların engellenebilmesi için elimden geleni yapmaya hazırım..

Farkında olmadan müzik ve görsel medyanın da etkisiyle gençlere istemeden ırkçı,neo-nazi düşünce empoze edilmektedir..Gençlerimizin ve çocuklarımızın ilgi alanlarına yönelmeye çalışan bu gizli güç çok tehlikelidir..

Motorsiklet kulüplerinden,bazı metal ve rock müzik gruplarında,açık açık söylemeselerde kullandıkları aksesuarlardan tutun,nazi dönemi şapkaları,totenkopf kuru kafa sembolleri,demir haçlar,malta haçlarından tutun ciddi bir özendirici etkiye sahipler..Bunu örnek rol modeli olarak genç bir insan ister istemez taktığı,giydiği t-shirt ün anlamını bilmeden onu güzel bir aksesuar olarak kullanılıyor..Sembolizm hakkında çok bilgim olmadığı için siz gene de benim yukarıda yazdıklarıma bakmayın.Sonuçta gamalı haç kullanan birisi bile ben bunu bilmem ne inancına göre kullanıyorum diyebiliyor..Ama artık bu işaret damgalanmış..Nazi dönemi bu sembolü sahiplenmiş ve popüler hale getirmiş.Kusura bakmayın ama istediğin inanca inan,o sembol vahşetin sembolü olarak hafızalarda yer edinmiştir..Bunu değiştiremezsiniz..

Asıl konumuz ise, James von Brunn (89) isimli ruh hastası beyazların üstünlüğünü savunuyormuş.Daha sonra Washington'daki Soykırım Müzesine gitmiş.Kapıdaki siyahi güvenlik görevlisi Stephen T. Johns'u acı bir şekilde öldürmüş.Çok üzüldüm gerçekten..2000 öğrencinin de içeride bulunduğu sırada 2 güvenlik görevlisi büyük bir katliam olmasını engellemiş..

Dünya olarak bu tür ruh hastalarından kurtulmalıyız..Bunlar Dünya için birer tehlike..Irkçılığa,faşizme,Nazizme son!!!

Bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz.Bu saçma ideolojilerden arındırılmış,barış isteyen ve arzulayan bunun için çabalayan bir nesil görmek dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails