23 Nisan 2011 Cumartesi

Takehisa Kosugi - Wave Code #e-1"


Bugün tesadüfen tanışmış olduğum bir müzisyenin albümünden kısaca bahsetmek istiyorum. Takehisa Kosugi Japonya'da müzikoloji okumuş, besteci ve müzisyen.


Catch Wave albümü 1975 yılında yayımlanmış bir albüm, o zamana göre sıradışı ve deneysel müzik adına önemli bir çalışma olduğunu söyleyebiliriz. Albüm iki parçadan oluşup 49 dakikalık bir süreye sahip. Bırakın 1975 yılını, şu anda bile etkilenmemek elde değil... İlk parça değişik ses denemelerinin yer aldığı yer yer japon müziği izlerine de rastlanan, hipnotik etkisi yüksek deneysel bir parça...

Albümdeki ikinci parça Wave Code #e-1", bana dinlemeye başladığım ilk andan itibaren SunnO))) grubunu anımsattı; aslında SunnO))) grubunun üyeleri bu usta müzisyeni dinlemiş ve de etkilenmiş olabilirler. Bir de bugün dinlediğim bir başka albümde de bu farklı eetkileşimi hissettim. Tumblr'dan dinlemek isteyenler olursa linki şu:

http://urufixx.tumblr.com/post/4835570625/monks-of-the-dip-tse-chok-ling-monastery

Yakında örnek verdiğim albümden de burada bahsetmeye çalışacağım.


1938 doğumlu müzisyen 1975 yılında gerçekten önemli bir albüme imza atmış, diğer çalışmaları nasıldır, bunu da zamanla ve dinleyerek öğreneceğim.

Takehisa Kosugi - Wave Code #e-1"


http://www.discogs.com/Takehisa-Kosugi-Catch-Wave/release/686136

http://www.mimaroglumusicsales.com/artists/takehisa+kosugi.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Takehisa_Kosugi

Drone, experimental müziğin geçirdiği evreyi, günümüze nasıl geldiğini öğrenmek için 1975 yılına ait bu önemli çalışmayı dinlemekte fayda var. Herkese iyi dinlemeler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails