26 Nisan 2011 Salı

Bong - Live At Roadburn 2010




Açıkça söylemek gerekirse grupların genel olarak konser albümlerini çok da beğenmem. Stüdyo kaydıyla, canlı performans arasında bazen atmosfer olarak istediğimi bulamıyorum. Çok çok iyi gruplar ve bazı istisnalar hariç tabii. Bu istisnalardan biri de Bong'un 2010 Roadburn festivalindeki performansından oluşan canlı kayıt.

Bir kere, albüm tam bir doom metal albümü, canlı performansları ve hissettirdikleri duygu, yaratmış oldukları atmosfer inanılmaz... İki parça ve 58 dakikadan oluşan bu canlı kayıt, doom sevmeseniz bile sempati duymanızı sağlayabilir. Yapılması gereken; kafanızın rahat olması, zaman, uyku, iş stresinden uzak ve uygun bir ortamda bu albümü dinlemek, kendinizi müziğe vererek rahatlamak olacaktır.

SunnO)) gibi arka planda karanlık doom, drone etkileşimler müziğe hakim. Bunun üzerine psychedelic müziğin ağırlığı da yüksek oranda hissediliyor. Klasik ve geleneksel doom gruplarına ilave olarak doğu ezgileri, psychedelic rock etkileri ve mistik bir altyapı grubun tarzını belirleyen özelliklerden. Canlı albümlerinde de bunu görmek mümkün. Hipnotik yapısıyla zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz zaten, resmen çalan müzikle ibadet ediyor, kutsanıyorsunuz adeta.

Erkin Koray bu grubu biliyor mudur, bilemiyorum; sadece bildiğim tek bir şey varsa, şu an dünyaca ünlü Grails'e ve bir çok gruba daha ilham kaynağı olmuş üstadın dünya müziğine katkıları oldukça fazla. Bong da myspace sayfalarında Erkin Koray'ı en sevilen arkadaşları olarak göstermekte...

Kısaca toparlarsak; doom, psycehdelic rock, drone gibi karanlık ve sıradışı tarzları seviyorsanız, bu canlı kayıt hoşunuza gidecektir. Mutlaka dinleyin.

Diğer BONG şarkılarını Myspace Müzik 'de bulun


http://www.myspace.com/landbong

http://www.doommantia.com/2011/02/bong-live-at-roadburn-2010.html

http://www.roadburn.com/2011/02/album-of-the-day-bong-live-at-roadburn-2010/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails