18 Ağustos 2010 Çarşamba

Aluk Todolo

    Aluk Todolo üç kişiden oluşan geniş müzik yelpazesine sahip bir topluluk. Deneysel müzik severlerin oldukça hoşuna gidebilecek çeşitliliğe sahipler diyebilirim. 70'li yılların kraut rock'undan black metale, psychedelic müzikten; doom, noise, drone türlere kadar birden fazla türevi içinde barındıran grubu kategorize etmek oldukça güç. Dediğim gibi bir çok türden, gruptan ve müzikten esinlenilmiş.

  Son yıllarda müzik türlerini  kategorize edip ayırtetmek çok zorlaştı. Kimin hangi türle uğraştığı, ne tarzda müzik icra ettiği anlaşılamıyor; ya da isim koymakta zorluk çekiyoruz... Yeraltından sessizce ilerleyen güçlü müzik akımları 2000'lerden sonra internetin de katkısıyla inanılmaz güçlendi. Her gün yeni bir müzik türevi türüyor. Müzik artık kendini yeniliyor ve kendini tekrarlamaktan kaçınıyor. Birbiri ardına gelen, yeraltından beslenen bu tarz gruplarla müzik bence bambaşka bir yola ilerliyor. Bu tarz grupların çok da popüler olmasını istemem elbette. Bu tarz müziklerin özelliğidir zaten yeraltında kalıp belirli sayıdaki dinleyiciye hitap etmek.

Kısaca ben de bir yorum yapmak istersem; grup black metal atmosferinde ilerliyor. Yer yer noise, drone tarz müziğe de bürünüyor. Genel olarak doom, psychedelic,drone, black metal etkileri hissediliyor. Grubun bugüne çıkardığı üç albümleri ve bir de EPleri bulunuyor. Ben şimdilik iki albümlerini dinleyebildim. Dinlediğim albümleri ise: 2007 tarihli Descension ve 2009 yılına ait çalışmaları Finsternis...

 İlgili site linklerini ekleyerek sizleri Aluk Todolo'nin kaliteli ve içten çalışmalarıyla başbaşa bırakıyorum.

Posted via email from urufixx's posterous

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails