22 Haziran 2012 Cuma

Steven R. Smith - Ulaan Markhor


     Hangi besinleri tüketeceğimizi, ideal kilomuzu, kaç tane çocuk yapacağımızı, çocuğu nasıl doğurmamız gerektiğini, içki ve sigara kullanıp kullanmamamızı ya da ne sıklıkla tüketmemizi, hangi filmi izlememizi, hangi müziği dinlememizi, hangi konsere gitmemiz gerektiğini söyleyen, nedense hep birileri var. Çok satan kısmından okunmamak üzere kitaplarımızı alıyoruz. Kendimizi düşünmeden ve karar vermeden söylenen her şeye karşı çıkmadan uyuyoruz. Kuralmış gibi hem de...

   Sözde; kesin doğruların ve yanlışların dikte edildiği bir dönemde yaşıyoruz. Telefon markamızı bile birileri belirliyor artık. Neyi, nasıl yapmamız gerektiğini, neredeyse ultimatom vererek bizleri köle haline getirmeye çalışan ve bunu çaktırmadan gerçekleştiren bir toplum olmaya başladık galiba...

  Cinsel tercihimize, medeni durumumuza bile karışıyor iseler artık; ben daha ne diyebilirim ki?



   Steven R. Smith, yukarıda örnek verdiğim insanların pek de dinlemeyeceği, bağımsız yeraltı kültürünün önemli isimlerinden biri... 1995 yılından beri, dur durak bilmeden albümler çıkaran, çeşitli projeler üretmekten çekinmeyen, yaptığı her işte farklılığını belli eden, oldukça üretken, yenilikçi, kendine özgü işlerle anılan usta bir müzisyen.

  Gerek Hala Strana, gerekse Ulaan Khol, Thuja, ve Mirza ile sayısız çalışmaya imza atan Steven R. Smith, en son karşımıza Soft Abuse etiketiyle çıkan Ulaan Markhor projesiyle çıktı bundan birkaç hafta önce... Oldukça az bir dinleyici kitlesine hitap etmesine rağmen, yakında bu projenin de oldukça duyulacağından eminim. Hayranları, müzisyenin bu albümüne de kayıtsız kalmayacaktır.

  Bildiğini okuyan ve en önemlisi müziğe yenilik katan bu müzisyenin bütün çalışmaları, deneysel müzik dinleyicileri için vazgeçilmez olduğu kesin. Psychedelic folk, blues, drone folk, experimental tarzında ilerleyen albümü önce müzisyenin hayranlarına, sonra da değişik ve özel bir albüm dinlemek isteyen müzisyeni tanımayan, yeni dinleyicilere şiddetle tavsiye edilir. Herkese iyi dinlemeler.

http://www.discogs.com/artist/Ulaan+Markhor

http://www.myspace.com/stevenrsmith

http://www.softabuse.com/catalog.php?catno=SAB056

http://worstward.bandcamp.com/album/ulaan-markhor

http://worstward.com/SRSdiscography.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails