15 Haziran 2012 Cuma

Essenz - Mundus Numen

 

    Monoteist dinlerin dünyaya hüküm sürmesiyle birlikte, anaerkil düzeni yıkmaya ant içmiş bu düşünce yapısı; kadınları cadılıktan, şeytana tapmak gibi birçok şeyle suçlayıp, yüzyıllar içinde işini başarıyla sonuçlandırmıştır.

    Son günlerde, kadın doğurganlığı, doğum kontrol yöntemleri, sezaryen vs. ile gündem çalkalanırken; ben ise, eski ahitin kopyalarından birinde yer alan bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.

  Raziel isimli bölümde, kötülük olarak kabul edilen büyücülük ve güzellik sırlarını, cennetten kovulan Uzza ve Azail tarafından verildiği yazılıyormuş. Ayrıca, Isis-Hathor ve Astarte gibi tanrıçaların deve tezeğini gebeliği önlemek için kullanmalarından bile bahsediliyormuş.

 Demem o ki; teknoloji hızla ilerlerken, kafa yapıları oldukça geriliyor sanırım. Deve tezeğine ne dersiniz değerli kadınlar, sizce işe yarar mı?

Okültizm ve genellikle ayinlerden bahseden, avant-garde black metal tarzında Almanyalı bir topluluk Essenz... 2007'den beri aktif olan grup, geçtiğimiz günlerde ikinci uzun çalar çalışmalarını Mundus Numen adıyla çıkardı. Yaklaşık 52 dakikalık albüm, sürprizlerle dolu ve içten bir çalışma... Yenilikçi ve sıra dışı işlerden hoşlananlar deneyebilir.

http://www.myspace.com/znesseessenz



NOT: Eski ahit kopyalarından alıntı yaptığım bölüm, ''Şeytanın Gizli Tarihi'' adlı kitaptan alınmıştır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails