17 Mayıs 2012 Perşembe

Rydell & Quick - R.O.A.D.T.R.I.P.

 



 Açıkça söylemek gerekirse, özelikle son beş yıldır classic rock ve heavy metal müzikten oldukça uzaklaşmıştım, diyebilirim. Yıllar içinde, nadiren başarılı ve değişik renkler yakaladığım albümleri dinledim elbette; bu albümlerin sayısı da çok fazla değildi. Bu blog sayfasında da yıllardır bir konudan hep bahsederdim. Neyse ki, artık bazı şeyler müzik piyasasında oturmaya başlıyor ve değişiyor. Uzun zamandır, klasik olarak rock müziğin veya başka müzik türlerinin kendilerini yenilemez iseler veya müziklerinde değişiklik yapmadıkları sürece; popülerliklerini yitireceğinden bahsetmişimdir. 

 

      Şunun unutulmaması gerekiyor; klasik anlamda ''rock'' ve alt türevlerine olan ilgi kolay kolay asla bitmez ya da sona ermez. 2000 yılından sonra, rock ve rock çatısı altında yüzlerce tür ortaya çıktı. 2000'lerin ilk başlarında metal-core büyük atağa geçmişken, on yıl öncesinin popüler metal-core grupları bile, thrash tabanlı metal müziğe yöneldiler. Metal-core, biraz da death core müziğe kaydı. Eski ve etkisi geçmeyecek türlere ilgi yeniden arttı. Birçok grup, eskiden hiç başvurmadıkları yöntemlere ihtiyaç duydular. Klavye bile kullanmayan gruplar, değişik enstrümanları kullanmaya veya renk katması amacıyla müziklerine dahil ettiler. Örnekler uzatılabilir; biz asıl konumuz olan Rydell & Quick' gelelim. Rock ve metal müziğin değişimi ve gelişimi hakkında kitap yazacak kadar malzeme çıkacağından, kısa kesmek durumunda kalıyorum. Belki ileride böyle bir çalışma da gerçekleştirebilirim. 

 

     Rydell & Quick, ilk albümünü 2006 yılında yayınlamış, İsveçli bir topluluk. Classic rock müziğe bağlı, hard rock ilee heavy metal arasında ince bir çizgide ilerleyen yapısıyla dikkat çeken bir grup... Klasikleşmiş hard rock/ heavy metal gruplarının aksine, benim desteklediğim ''saksafon'' enstrümanını kullanıyorlar. Grupta hem vokal hem de saksafon çalan, güzeller güzeli Malin Quick ve Christer Rydell önderliğindeki topluluk, 2012 yılında R.O.A.D.T.R.I.P. adında bir albüm piyasaya sürdü. Albümü önce, uzun zamandır rock/metal dinleyen; fakat son yıllarda güzel çalışmalar dinleyemeyen tecrübeli rock dinleyicilerine, sonra da rock ve metal müziğe yeni başlayan genç dostlarıma rahatlıkla tavsiye edebilirim. Ritmik tempoda ilerleyen albümde, birkaç ''ballad'' olarak  tabir edebileceğimiz parça da bulunuyor. Genel olarak hızlı ve enerjik bir çalışma... Albümde yer alan iki parçanın video klibini buradan dinleyebilir/izleyebilirsiniz. 

 

http://www.rydellquick.se/

 

http://www.myspace.com/rydellquick

Posted via email from urufixx's posterous

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails