27 Aralık 2011 Salı

2011'de çıkan dinlenesi albümler - Bölüm 7

Haunted House - Blue Ghost Blues



Noise rock ile drone rock müziğin, psychedelic müzikle bütünleştiği; ayrıca deneysel müzikten de güç alarak ortaya çıkan bu çalışma; derinliği olan, içselliğin dışa vurumu olarak tanımlayabileceğimiz ve bu yıl içerisinde çıkan en özgün çalışmalardan biri...



http://northern-spy.com/products-page/haunted-house-blue-ghost-blues-ns-012/

http://jazztimes.com/articles/28423-blue-ghost-blues-haunted-house-loren-connors-andrew-burnes-suzanne-langille-neel-murgai


Dark Buddha Rising - Abyssolute Transfinite




Finlandiya'lı drone, doom, sludge metal grubu Dark Buddha Rising, 2011 yılında drone ve doom müziğe, kattığı farklı bakış açısı ve yorumla senenin dinlemeye değer, sabır gerektiren (vaktiniz varsa uzun parçaları dinlemeye çalışın) albümlerden biriydi. Türe alışık olmayanları da kendine çekecek başarıdaki albümü öncelikle doom, drone, psychedelic ve sludge dinleyicilerine, sonra da yeni şeyler denemek isteyen dostlarıma tavsiye ederim.



http://www.svartrecords.com/shoppe/doom-psych-drone/291-dark-buddha-rising-abyssolute-transfinite-2lp.html


Cobra Khan - Adversities




Atmosferik post metal ile stoner metal arasında gidip gelen, alternatif metal ve hardcore müzikten de izler taşıyarak çıkardıkları Adversities'de stoner metale alternatif bir ses getiren Cobra Khan, bu sene çıkan ve dinlenmesi/denenmesi gereken bir çalışmaya imza atmıştı.



http://www.cobrakhan.bigcartel.com/product/cobra-khan-adversities-pre-order-only-ships-21-11-11

http://cobra-khan.bandcamp.com/album/adversities

Le Scimmie - Dromomania




Stoner, fuzz, garage, doom türlerinin deneysel müzik anlayışı içerisinde icra edildiği, yıl içinde sıkılmadan dinlediğim ve az dinleyicisi bulunan bu genç İtalya'lı topluluk da 2011'in dinlenmesi/denenmesi gereken çalışmalarından birine imza atmıştı.



http://www.myspace.com/lescimmie


Gnod - In Gnod We Trust




Gnod, çıkardığı her albümle dinleyicilerini şaşırtabilen, her yeni çalışmada farklı ve denenmemiş olanı deneyen, yaratıcı ve son derece üretken bir topluluk. Benim için her çalışması yılın en iyilerinden olan Gnod ile yeni tanışacak olanlar için de In Gnod We Trust iyi bir fırsat olacaktır. Albüm iki parçadan oluşuyor ve toplam süresi 33 dakika civarında. Albümdeki ilk parça olan Tony's First Communion yirmi dakikalık uzunluğuyla ve iki bölüm olarak, youtube üzerinden dinlenebilir.





http://www.discogs.com/mp3/Gnod-In-Gnod-We-Trust/1748895


Uncle Acid & The Deadbeats – Blood Lust




Retro rock, doom rock, doom, stoner, psychedelic rock gibi türlerin 2011 yılındaki önemli temsilcisi ve bu müzik türlerinin yeniden doğuşunu ispatlayan Uncle Acid & The Deadbeats, 2010 yılında çıkarmış olduğu ilk albümden sonra 2011 yılı içerisinde piyasaya sürdüğü albümle, doom/stoner müzikteki yerini sağlamlaştırdı. Her müzik severin kulak vermesi gereken bir çalışma...



http://www.discogs.com/Uncle-Acid-The-Deadbeats-Blood-Lust/master/372317


YAMANTAKA // SONIC TITAN




2011'in yine son bombalarından biriyidi YAMANTAKA // SONIC TITAN; stoner, noise pop/rock ve geleneksel ezgilerin de hissedildiği deneysel bir çalışma; dinlemesi çok keyifli, bu albümü bütün müzik severlere rahatlıkla tavsiye edebilirim. Aids Wolf gibi noise rock ve noise türünün geniş kitlelere yayılmasını sağlayabilecek kalitede olduklarını da söylemeden edemeyeceğim.




http://www.ytstlabs.com/blog/


Horseback - The Gorgon Tongue: Impale Golden Horn + Forbidden Planet


Drone metal, sludge/black metal, doom/noise gibi türlerde işler çıkaran Horseback, bu çalışmasında post rock, ambient ve shoegaze müziğe yaklaşan tarzıyla dikkat çeken grup, yaratıcılığını bizlere tekrardan göstermişti... Huzurlu ilerleyen albüm, toplam bir saat yirmi beş dakika uzunluğunda... Albümün (yarısından sonra) devamında space rock ve noise ambient tarzına da tanıklık ediyorsunuz ayrıca; yarısı ambient, post rock'tan oluşan albüm, kalan bölümünde alışıldık Horseback tarzına geri dönüyor.



http://horseback.bandcamp.com/


Wormskull - Sound Of Hell




Diğer tanınan ismi ve projesiyle Bong Ra; yani Jason Kohnen'in de içinde yer aldığı; dub, noise, breakcore, metal oluşumu. Kesinlikle yılın orijinal işlerinden biriydi.



http://wormskull.bandcamp.com/album/sound-of-hell


DOK - DVA



Deneysel, caz rock müziğe getirdikleri farklı bakış açısı; aksamadan ilerleyen ve de dinleyiciyi fazla zorlamadan, dinlemesi kolay tarzıyla bunu başaran; değişik bir çalışmaya imza atan grubun Dva albümünü kesinlikle herkes dinlemeli...

http://www.doklive.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails