7 Aralık 2011 Çarşamba

2011 En iyi albümler- Bölüm 4

Submotion Orchestra - Finest Hour



Yine temeli caz müziğe dayanan deneysel bir grup karşımızda. Chillout, dub ve jazz müziğin uyumlu birlikteliği ve Submotion Orchestra'nın 2011 tarihli Finest Hour isimli albümünden Back Chat:

Bazı eleştirmenler tarafından "future jazz" olarak da adlandırılan grubu, tür farkı gözetmeden herkes kolaylıkla dinleyebilir.



http://www.discogs.com/Submotion-Orchestra-Finest-Hour/release/2993643

Bad Sector – Chronoland



İtalya'lı usta müzisyen yine 2011'de karanlık düşlere dahil olmamızı sağlamış, düşünmeye sürüklemişti; en azından bu benim açımdan böyle olmuştu. Deneysel, ambient ve dark ambient tarza farklı bir yorum getiren bu önemli müzik insanı, Chronoland ile yine ilginç ses deneylerine girişip, dinleyiciyi şaşırtmaya ve albümler çıkarmaya devam ediyor. Ambient türünde farklı bir çalışma dinlemek isterseniz, Chronoland tam size göre.



The Skull Defekts - 2013 3012




Her albümünde farklı işlere imza atan, deneysel müziğin önemli isimlerinden Daniel Higgs'in vokal olarak yer aldığı The Skull Defekts, 2011 yılında noise rock yönü ağır basan psychedelic, folk, drone rock tarzında mükemmel bir çalışmaya imza attı. 2013 3012 isimli albümden açılış parçası Children Of The Skull Defekts...



http://www.experimedia.net/index.php?main_page=product_music_info&products_id=4423


Amebix - Sonic Mass



Tam 24 yıl sonra toplanan Amebix'i; rock ve metal müziğin yanından, yakınından geçmiş herkese şiddetle tavsiye edilir!





http://www.amebix.net/

The Book of Knots - Garden of Fainting Stars




Üçüncü ve şimdilik son albümleri olan Garden of Fainting Stars'ı Ipecac Records'dan çıkaran ve albümden bir parçayı da Mike Patton ile paylaşan The Book Of Knots, kuşkusuz sıralama yapmadan senenin en başarılı çalışmalarından biriydi...



http://www.myspace.com/thebookofknots

http://www.amazon.com/Garden-Fainting-Stars-Book-Knots/dp/B004Z18CKA


Bohren Und Der Club Of Gore - Beileid




Doom jazz, dark jazz müziğin efendisi, BOHREN UND DER CLUB OF GORE! Üç parçalık son albümlerinde konuk müzisyen olarak, The Book Of Knots'da olduğu gibi yine Mike Patton yer alıyor...



http://www.discogs.com/Bohren-Der-Club-Of-Gore-Beileid/release/2669864

The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble - From the Stairwell




Son Yudum blogun artık bir klasiği haline gelen The Kilimanjaro Darkjazz'a yer vermeden kendimi kötü hissederdim; benim gönlüm Bohren Und Der Club Of Gore ve The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble'in eski çalışmalarında olsa da, başarılı ve sıra dışı tarzlarından dolayı her iki gruba da yer vermek istedim. Kesinlikle dinlenmesi gereken albüm, cazın gelecekteki haline şimdiden ısınmak için bire bir. Grubu henüz dinlememiş olanlar varsa mutlaka dinlesinler. Daha sonra son albümden başa doğru giderek grubun değişimine de yakından tanık olacaklardır; ayrıca The Mount Fuji Doomjazz Corporation'ı da tavsiye ederim.



http://www.amazon.com/gp/product/B004NNKW12/ref=dm_sp_alb


Necro Deathmort - Music Of Bleak Origin




Doom dub, noise, dub metal olarak adlandırabileceğimiz grubu ilk kez Ulver'in İngiltere ayağındaki turnede alt grup olarak duymuştum bundan iki yıl önce... Grup büyümeyi sürdürüyor ve tarzını gitgide oturaklı hale getiriyor. Deneysel, elektronik ve sert işlerden hoşlanıyorsanız bu ilginç gruba kulak verin!






Servile Sect - Trvth




Post black metal, noise, drone, industrial black metal, exprimental, psychedelic black metal etiketlerini taşıyan grup, 2011'de yeraltı müzik kültürüne ait önemli bir albümdü. Mutlaka denenmeli...



http://www.roadburn.com/2011/07/album-of-the-day-servile-sect-trvth/

Mamaleek - Kurdaitcha




Psychedelic, noise, industrial, black metal müziklerin, yine deneysel müzik anlayışıyla birleşmesi oluşan Mamaleek keşfedilmesi gereken ilginç bir topluluk.



http://enemieslist.net/mamaleek/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails