14 Ağustos 2011 Pazar

Ruhr Hunter - Torn Of This





Ruhr Hunter, Blood Of The Black Owl grubunda da yer alan Chet W. Scott'in bir diğer projesi. Albümleri birbirine farklılık gösterebilen, bazı çalışmaları oldukça karanlık, tamamen ritüel atmosferine sahip, deneysel çalışmalar olabiliyorken; bu gece bahsedeceğim albüm olan Torn Of This; hipnotik etkisiyle dinleyiciyi kendine çeken yapısı ve oldukça ağır ilerleyen tarzıyla, drone ve doom müzikle güzelce harmanlayan, karanlık müzik dinleyicilerinin oldukça hoşuna gidecek bir çalışma.

Burada altını çizmek istediğim bir şey var: Karanlık olarak elektronik aletlere dayalı, drone, ambient, dark ambinet tarzda bir müzik değil Ruhr Hunter'in yaptığı müzik. Pagan kültüründen de izler taşıdığını düşündüğüm albüm; doğa ve doğaya teslimiyet, doğal olanı yaşama, derin düşüncelerin ve buna benzer şeylerin müziğe aktarılmış şeklini de gördüm diyebilirim kısaca. Hem müzikal açıdan, hem de yaratmış olduğu derin atmosfer sayesinde teknolojiden kaçınma durumu da yakaladım albümde.

Bazı parçalar çok karanlık bir atmosferde ilerliyor olsa bile; yine de doğa ananın insanoğluna yaşattığı huzuru da albümde sezebiliyorsunuz; bir paradoks olarak ikisini de, hem doğaya, hem de insanlara borçlu olduğumuz acı ve huzur garip bir şekilde Ruhr Hunter'in bu ilginç çalışmasında karşımıza çıkıyor ve dinledikçe bizi yerimize sabitliyor; sadece ve sadece derin düşüncelere dalıp, transa geçmemiz için son hazırlıklarımızı yapmamızı sağlıyor. Diğer drone, doom, ambient, folk, psychedelic gruplarının çalışmalarına göre bir fark da şu: parçaların genel özellikleri ve gidişatı aslında birbirinden farklı, yine de hipnotize etkisini ustalıkla göstererek, bizi kısa ama farklı bir yolculuğa çıkarıyor. Neyse, en iyisi albümden örnek parçalar vererek sizin dinlemeniz olacaktır. Herkese iyi dinlemeler.

Ruhr Hunter – Torn Of This

1 Wounded By My Own Blade 8:07
2 The Sower & The Sown 11:40
3 Birchwood 5:07
4 Knowledge To Know Is Eye 6:39
5 Of Wolf & Flame 9:54
6 Torn Of This 1:49
7 The Sky Is Denied 6:58
8 A Colony Of Bees, Asunder 4:42
9 Black Loon, White Mountains 7:09

http://www.discogs.com/artist/Ruhr+Hunter

http://www.glassthroatrecordings.com/pages/index2.html






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails