11 Ağustos 2011 Perşembe

Decree - Fateless







1997'de ilk albümlerini piyasaya süren grubun benim şu anda dinlemekte olduğum çalışması 2011 tarihli Fateless... 1997'de Wake Of Devastation, 2004'te Moment Of Silence ve son olarak yine yedi arayla Fateless oluşuyor grubun diskografisi. Grubu henüz yeni tanıyorum, fateless albümü beni grubu araştırmaya yöneltti. Üç kişiden oluşan topluluk, Front Line Assembly grubunda da yer alan Chris Peterson, Ross Redhead ve Sean Lawson'dan oluşuyor.

Fateless'da yaptıkları müzik için şunları söyleyebilirim. Kesinlikle müziklerinde neşe, eğlence, çiçek/böcek, huzur, rahatlama falan yok, önce bunu bilerek dinleyelim :))

Yukarıda belirttiğim özellikler olmayabilir ama; nefret var, öfke var ve bunu çok da gürültülü bir hale sokmadan içten bir şekilde bizlere ileten çalışma var. En önemlisi de bu bence, içten olması...

80'lerin başlarındaki industrial, post industrial türlerin başlangıcı sayılan grupların albümlerine benzer olarak; Swans, Coil ve Laibach'in ilk dönemlerdeki çalışmalarının üzerine, 2000'lerin modern industrial tarzını eklemiş olan grup, az da olsa noise industrial müziğe de göz kırpıyor. Dediğim gibi bunu da dinleyiciyi yormadan yapıyor. Noise etkisi sadece müziklerinde bir renk gibi sanki. Vokaller noise, post-punk, industrial tarzında, zaman zaman da albümde yer alan sert gitarlar dikkat çekiyor. Ayrıca industrial metal severlerin de hoşuna gidecek çalışmayı yukarıda belirttiğim türlerin dinleyicilerine rahatlıkla tavsiye edebilirim. Yeni bir şey denemek isteyenler için de iyi bir başlangıç olabilir. İyi dinlemeler.

Albümün yedinci parçası olan, dark ambient, drone, noise tarza örnek gösterebileceğim bir çalışmayı burada paylaşamk istiyorum. Decree - Into The Light:



Bu parça, albümün genel yapısı hakkında bilgi verecektir umarım; değişken ve belirli bir tarza dahil etmekte zorlandığım albümden değişik bir çalışma...

http://www.amazon.com/Fateless-Decree/dp/B004NTVMDI

http://www.myspace.com/decreemomentofsilence

http://www.discogs.com/artist/decree

http://www.reflectionsofdarkness.com/artists-a-e-cdreviews-131/9464-cd-review-decree-fateless.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails