26 Temmuz 2011 Salı

Toxic Holocaust - Conjure and Command



Her 10 yılda bir gelişen ve değişen metal müzik piyasasında 80'li yıllarda büyük bir devrim yaşandı. 70'lerin hard rock müziğinden sonra, İngiliz kökenli sert heavy metal toplulukları ardı ardına çıkmaya başladı. New Wawe Of British Heavy metalin en sert ve halen en sıradışı gruplarından biri 'Venom' sayesinde Black ve death metal de türemiş oldu. Iron Maiden'a bile burun kıvıran 70'lerin rock dinleyicileri zamanla bu müziğe de alıştı. Ama Venom gibi grupları dinlemek, hele ki o yıllarda, gerçekten cesaret örneğiydi. İngilizler punk müziğe de yakın olduklarından, 70'lerin punk müzik kültürünü kendilerine örnek alıp, bunu sert heavy metalle birleştirip, ortaya değişik tür üretmeyi başarıyla gerçekleştirdiler. Venom gibi, punk müzikten güç alan sert heavy/thrash metal ve black metal grupları türedikçe türedi. Sodom da Almanya taraflarından bu müziğin ilk örneklerinden biridir.

Bu müzikte en önemli unsur; kural tanımaz bir hız, sertlik ve müzikteki agresif tavırlardı. Hızlı ve sert müziğe, o dönemlerde sıra dışı sayılabilecek gürültülü ve vahşi vokaller eşlik ediyordu. Sonrasında ilerleyen türlerin de ön ayağı olan punk etkileşimli black, thrash ve death metal günümüze kadar etkisini sürdürecek olan bir türün başlangıcı sayılırdı. 80'li yıllar bir yandan pop metal grupları, diğer yandan pop metale benzer glam rock grupları; bir de thrash, death, speed metal gibi türler ile gelişimini tamamlıyordu. Metal ve rock cephesi ikiye ayrılmıştı adeta; ayrıca 80'lerin başında türemiş olan punk etkileşimli hardcore gruplarını da unutmamak gerek... Agnostic Front vs. gibi...

Sert metalciler ile yeri duygusal rock/metal dinleyicleri arasında da epey gerginlikler olmuştu. Ben, yıllar içerisinde her iki tarafa da dahil oldum. Yine de maçovari tavrıyla dikkat çekse de sert, satanik veya politik tavırlarıyla dikkat çeken metal gruplarını her zaman kendime yakın buldum.


Toxic Holocaust, ilk albümünü 2003 yılında çıkarmış olan speed, thrash, death black gibi müzik türlerini punk etkisiyle ve thrash metal çatısı altında toparlayan bir müzik icra ediyor.. Vokaller ve gitarlar muazzam. 2010'lu yıllarda eski okul thrash metal nasıl yapılır sorusunun yanıtı, bence bu grupta kesinlikle. Son derece sinirli, agresif, yerinde duramayan ve sert olan bu topluluk, her albümlerinde eskimiş ve çaptan bir düşümüş bir türde (thrash metal) müzik yapmasına rağmen bunu bir üst seviyeye taşıyabilen ve günümüze aktarabilen kalitede albümler üretiyorlar.

Son albümleri Conjure and Command, eski, yeni tüm metal dinleyicilerine bayram yaşatacak bir çalışma. Metalciler bu albümü kaçırmasın ;)


http://www.myspace.com/toxicholocaust

Diğer Toxic Holocaust şarkılarını Myspace Müzik 'de bulun


Diğer Toxic Holocaust şarkılarını Myspace Müzik 'de bulun




NOT: Son yıllarda Relapse Records, metal ve metal müziğin devamı niteliği taşıyan deneysel metal olarak oldukça iyi işlere imza atıyor. Relapse Records'a da buradan teşekkür etmek istiyorum, kaliteli ve içten çalışmalara yer verdiği için...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails