6 Şubat 2009 Cuma

Bohren und Der Club Of Gore






Yeraltı müzik piyasasında oldukça bilinen hatta tapınılan bir gruptan bahsedeceğim..Grubumuz Almanya'dan herkesçe farklı türler yaptığı iddia edilen oldukça kalteli,bazen dinlenmesi zor ya da vakit isteyen sıradışı bir topluluk BOHREN UND DER CLUB OF GORE...

Kimine göre dark ambient tadında film müzikleri yapan bir topluluk..Hatta yaptıkları müzik David Lynch filmlerine benzetiliyor..Grupta bunu kabul etmiş zaten evet Lynch'den etkilendiğimiz oldu demişler..

Başka adlandırmada bulunanlarsa (bu gruba ben de dahilim)Funeral doom jazz-dark ambient türüne dahil ediyorlar..

Şu ana kadar altı albümleri çıkmış.Sıralamak istersek:
GORE MOTEL-1994
MIDNIGT RADIO-1995
SUNSET MISSION-2000
BLACK EARTH-2002
GEISTERFAUST-2005
DOLORES-2008

Sanırım DOLORES adlı son albümleriyle grup IPECAC recordsa geçmiş oldu..IPECAC records da bildiğiniz üzere çok sevgili Mike Patton 'un güzide plak şirketi..

BOHREN UND CLUB OF GORE soundtrack havasında dark ambient soslu,düşük tempo jazz grubu diyebiliriz..Albümlerinin süreleri oldukça uzun..Bu tür müziklere pek alışkın değilseniz bu ne ya böyle çok sıkıcı ve çok uzun ne biçim bir müzik bu diyebilirsiniz..Zamanınız varsa bu gruba vaktinizi ayırın ve yaptıkları müziği anlamaya çalışın..Zamanla müptelası olabilirsiniz..Benden söylemesi siz gene de bir düşünün..En azından kısaca tanımak için myspace sayfalarını her grupta ve yazıda olduğu gibi aşağıya ekliyorum..Merak eden bakar,beğenen edinip dinler..

Web siteleri:
http://www.bohrenundderclubofgore.de/

Myspace sayfaları:
http://www.myspace.com/bohrenundderclubofgoreofficial

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails