14 Mart 2012 Çarşamba

Love Sex Maxhine





Math-core, özünü jazz müziğe borçlu, sert ve sıra dışı bir müzik türü... Jazz ve hard core elementlerinin tehlikeli birleşiminden oluşan, oldukça gürültülü ve herkesin kolayca dinleyemeyeceği bir müzik türü; 2000'lerden sonra diğer yeraltındaki rock/metal türevleri gibi su yüzüne çıktı ve resmen patladı deyim yerindeyse...

2000'lerden sonra,death-core grupları da olduça beğenilirken; Converge gibi, safkan hardcore altyapısından kopmamış; ama teknik yapısıyla oha! dedirten math-core grupları da mevcut haliyle. Jazz metal grupları, jazzcore toplulukları, jazz etkileşimli deah metal grupları ve bunun gibi saymakla bitmek bilmez bir çok alt türe öncülük ediyor math-core...

Bir de, sonradan groove tarzıyla ve müziğiyle hayran kitlesini artıran Meshuggah var tabii ki.

Ne progressive ne de jazz metal, matematik öğeler ise elbet, mevcut. Son albümünü de merakla beklediğimiz Meshuggah'a yakın bir topluluğa örnek vermek istiyorum.

Love Sex Machine; sludge metal ile, endüstriyel metalin math-core ile itinayla harmanlanmasından oluşmuş, arıza ve öldürücü 'riff'lere sahip; aynı zamanda doom ağırlığında matematiksel doom harcore müzik icra eden bir topluluk. Albümleri de ücretsiz ayrıca.

http://www.lastfm.com.tr/music/Love+Sex+Machine/Love+Sex+Machine

Math-core, sludge, hardcore ve doom metalin ince ayrıntılarla çizilmiş, bu farklı örneğine kulak vermek isteyenler için:




http://www.myspace.com/lovesexmachine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails