16 Ocak 2012 Pazartesi

Herbst9 – Ušumgal Kalamma





Herbst9'i ilk olarak, bundan bir kaç yıl önce Z'EV ile çıkarmış oldukları bir albüm sayesinde tanımıştım. Drone, dark ambient tarzında oldukça değişik bir çalışmaydı. Z'EV; tecrübeli bir müzisyen ve bir çok isimle de çalışmaları mevcut. 2011'in son aylarında çıkan bu iki Cd'lik çalışma ise; Herbst9'nin on küsür yıllık kariyeri içinde en olgun çalışmalardan biri... Trans ve meditasyon; aynı zamanda kabilelere özgü terimini de içeren tribal müzik tarzında bir albüm. Yaklaşık süresi bir saat elli üç dakika. Yine Almanya'dan bir başka grup olan Inade gibi, dark ambient müziği, çok sesli ve ayinsel bir atmosfere dönüştüren Herbst9, derin ve hipnotik, dinledikçe anlaşılması muhtemel bir albüme imza atmış. Drone ve dark ambient dinleyicileri kolaylıkla albümü dinleyebilir; türe uzak olan ve yeni türler keşfetmek isteyen dinleyiciler içinse güzel bir başlangıç olabilir. Geceleyin ve sessiz bir ortamda yalnızken dinlenmesi tavsiyedir, iyi dinlemeler.

http://www.discogs.com/Herbst9-U%C5%A1umgal-Kalamma/master/393976






HERBST9 Ušumgal Kalamma 2xCD BOX by loki-found

2 Ocak 2012 Pazartesi

2011'de çıkan dinlenesi albümler - Bölüm 8

Zomes - Earth Grid




Thrill Jockey'den çıkan ve listede yer alan bir albüm daha... Drone, psychedelic rock ve deneysel müzik türlerini kendine has bir tarzla birleştiren Zomes, 2011'de dinlenesi bir albüme imza atmıştı.



http://www.thrilljockey.com/catalog/?id=105273

A Storm Of Light - As The Valley Of Death Becomes Us, Our Silver Memories Fade




Sludge ve post metal müziğin son yıllardaki önemli ismi, yine oldukça başarılı bir çalışmayla 2011 yılını kapatmış oldu.



http://www.amazon.com/Valley-Death-Becomes-Silver-Memories/dp/B0050FXZPM

Blut Aus Nord - 777 - The Desanctification




Blut Aus Nord, her yeni çalışmasında bir üst seviyeye ulaşabilen, kendini yenileyen ve sürekli geliştiren bir müzik topluluğu... Yapmış oldukları müzik için sadece black metal olarak etiketlemek, son derece eksik ve yanlış olur. Ayrım gözetmeksizin, her müzik dinleyicisinin kesinlikle denemesi/dinlemesi gereken bir çalışma. Üçlemenin ikinci albümü olan 777 The Desanctification, ilk albüme göre daha dinlenir ve geniş kitlelerce sevilebilecek bir çalışma... Şimdilik 2012 yılında çıkacak olan üçlemenin son çalışmasını bekliyoruz.



http://pitchfork.com/reviews/tracks/12744-777-the-desanctification/

Sol Invictus – The Cruellest Month


Neo folk denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Sol Invictus, beklenenin üstündeki son çalışmasıyla 2011'de dinlenmesi gereken albümler listesindeki yerini alıyor.



http://www.discogs.com/Sol-Invictus-The-Cruelest-Month/release/2884210


Haujobb - New World March


Geleceğin pop müziği, noise, electro, IDM, industrial gibi türlerin Almanya çıkışlı temsilcisi Haujobb ve son albümleri New World March; tür kısıtlaması yapmadan herkesin dinlemesi gereken bir çalışma.






http://haujobb.bandcamp.com/

Implodes- Black Earth



Yine 2011 yılında çıkan ve en yaratıcı çalışmalardan birine imza atan Implodes.



http://pitchfork.com/reviews/albums/15465-black-earth/

Skinny Puppy - HanDover


Industrial rock, dark electro, post industrial müziğin otuz yıldan beri tartışmasız en iyi isimlerinden Skinny Puppy ve 2011 tarihli çalışması HanDover.



http://www.amazon.com/handOver-Skinny-Puppy/dp/B002ZDOY7A


Terra Tenebrosa - The Tunnels



Doom, drone, sludge müzik tarzlarına deneysel ve yenilikçi bir yaklaşım... 2011'de çıkan önemli ve özgün çalışmalardan biri de Terra Tenebrosa'dan gelmişti.



http://www.discogs.com/Terra-Tenebrosa-The-Tunnels/release/2840464

http://www.myspace.com/terratenebrosa


Ken Mode - Venerable



Sludge metal ile hardcore'u, noise rock ile de prog/mathcore müziği başarıyla harmanlayan, son yıllarda yükselişe geçen Ken Mode'dan son derece sert ve öfke dolu bir albüm. Tek kelimeyle harika ve baştan sona muazzam bir çalışma. Şiddetle tavsiye ederim!!



http://kenmode.bandcamp.com/album/venerable


Black Capricorn - Black Capricorn



İtalya'dan doom, occult rock, stoner metal türlerinde müzik yapan Black Capricorn; yeni gruplardan ve grupla aynı ismi taşıyan albüm, grubun ilk çalışması.



http://www.myspace.com/blackcapricorn666

http://www.12threcords.com/black-capricorn.html
Related Posts with Thumbnails