28 Ekim 2011 Cuma

VALLENFYRE - Cathedrals Of Dread (OFFICIAL VIDEO)



Eski okul death metal ölmemiş. My Dying Bride, Paradise Lost, At The Gates gruplarının üyelerinden oluşan Vallenfyre, eski ve yeni tüm death metalcilere çağrıda bulunuyor. 90'lı yılların başındaki İsveç death metaline örnek verebileceğimiz; Grave, Dismember, Entombed tarzına sadık kalan grup, 2011 yılında A Fragile King adında 11 parçadan oluşan bir albüm piyasaya sürdü.

Albümde yer alan parçalar ise şöyle:

1. All Will Suffer 04:09
2. Desecration 04:56
3. Ravenous Whore 03:02
4. Cathedrals of Dread 03:52
5. As the World Collapses 03:13
6. A Thousand Martyrs 03:24
7. Seeds 04:45
8. Humanity Wept 02:18
9. My Black Siberia 03:49
10. The Divine Have Fled 03:41
11. The Grim Irony 04:39

Daha fazla bilgi için:

http://www.vallenfyre.co.uk/

http://www.metal-archives.com/bands/Vallenfyre/3540332709

VALLENFYRE - Desecration & Iconoclast - Sound Samples by Imperium Productions

Video: 9 Chambers



Kaliteli, ruhlu ve güzel bir klasik rock albümü dinlemeyeli uzun zaman oldu diyorsanız; kadrosunda Monster Magnet gitaristi Ed Mundell, Dio ve Black Sabbath davulcusu Vinnie Appice, Gov't Mule Bas gitaristi Jorgen Carlsson ve Alice Cooper, Lita Ford gibi isimlerle çalışmış Greg Hampton'ın yer aldığı bir projeye ne dersiniz, cevabı aşağıdaki videoda, iyi dinlemeler.



http://www.myspace.com/9chambersmusic

In The Country - Kungen

   Sessiz ve yalnız bir gece; kahve, sigara ve müzikten alınan entelektüel haz. Hepsi, In The Country - Kungen'de... Parça inanılmaz huzurlu, video ise oldukça başarılı...

41v2wzkuvtl

http://www.amazon.com/Kungen/dp/B0029ND1X4

 

 

Posted via email from urufixx's posterous

27 Ekim 2011 Perşembe

Gonjasufi - The Ninth Inning EP

SHINING (NOR): Live Blackjazz - DVD Track-by-Track Preview

Puscifer -Telling Ghosts

    Puscifer'den bahsetmeme gerek yok sanırım; bilindiği üzere, Tool ve A Perfect Circle'in mühim üyesi Maynard James Keenan'in solo projesi... Conditions Of My Parole ile bence, beklenenden de iyi bir albümle karşımıza çıkan Puscifer'in son albümünde öyle bir parça var ki, defalarca ve hiç sıkılmadan dinledim bugün... İyi dinlemeler.  

 

Telling Ghosts:

http://www.amazon.com/Conditions-of-My-Parole/dp/B005M92MJ6

 

Posted via email from urufixx's posterous

Luigi Archetti / Bo Wiget – Low Tide Digitals



Düşüncesizliğin başladığı, gerçek sevginin olmadığı bir yerde buldum kendimi... Ben gerçek sevgiyi ve iyiliği ararken yalnızlığı yakaldım; müziği keşfettim, illa bir enstrüman çalmama gerek yoktu. Benim yerime, duygularıma tercüman olan bir sürü yetenekli insan vardı. Ben hayatın sesini, güzelliğini ararken ve dinlerken; hayatım, önümden akıp geçti... Şişeler de buna eşlik ediyordu. Huzuru aradım, buldum. Bazen de nefreti hissetmek istedim; onu da tattım. Bazen de sessiz kalmak, hiç bir şey yapmamak... Hiç bir zaman kimseye kin duymadım ve duymayacağım da; müziğin bana verdiği en önemli şeylerden biri de derinlemesine düşünmek oldu çünkü. Sanatın ve üretkenliğin olduğu yerde kavga olmaması gerektiğini sandım, yine yanıldım. Bu her yerde karşıma çıkıyordu. Ben korkak olarak nitelendirilip bazı şeylerden kaçmaya çalışsam da, onlar benim peşimi bırakmadı.



Bu gece biraz geç de olsa yeni keşfettiğim bir albümden örnek parça sunmak istiyorum; albümün adı Low Tide Digitals. Luigi Archetti ve Bo Wiget isimli iki usta müzisyen yer alıyor albümde. Elektronik, caz, ambient, emprovizasyon ağırlıklı çalışma; ses deneyleriyle, usta işi sentezlerle, dinleyiciye mükemmel bir deneysel müzik şöleni yaşatıyor. Deneysel caz, neo-klasik ve elektronik müziğin kusursuz birlikteliği bu çalışmada karşımıza çıkıyor. Biraz derin düşünüp, ruhunuzu dinlendirmek istiyorsanız, daha önce de dinlemediyseniz eğer bu çalışmayı mutlaka dinlemeye çalışın.

http://www.discogs.com/Luigi-Archetti-Bo-Wiget-Low-Tide-Digitals/release/148383

http://www.cduniverse.com/productinfo.asp?pid=6650825

ZS live at Stanica




Avant-prog, noise jazz, math rock, experimental müzik topluluğu Zs'den 19 dakikalık deneysel uçuş, meraklısına iyi seyirler.

M. Bassett / J. Gräf – Peradam




Son Yudum blog olarak, yine az bilinen, yeraltı kültürüne ait sıra dışı albümlere yer vermeye devam ediyoruz. Bu gecenin albümü: M. Bassett / J. Gräf – Peradam... İki müzisyenin birlikte kotardıkları bu albümde, kesinlikle müzikal bir iddia yok; tam tersine noise, doom ve drone müziğin, asıl amacı olan, rahatsızlıktan keyif almak mantığı yatıyor müziklerinde... Gürültülü ses efektleri, derinden gelen garip sesler; ani geçişleri olan, ayin atmosferinde ilerleyen deneysel bir çalışma bu aslında. Doom, noise ve drone dinleyicilerinin yabancılık çekmeyecekleri müzikte; bir de bana göre, burada ara sıra bu ifadeyi sıklıkla kullansam da albüm, bir ritüel ortamı sağlıyor bizlere. Bu ortamı ve atmosferi sunarken de deneysel, elektronik sesleri kullanmaktan çekinmeden icra edilen albümde, son derece gürültülü hipnotik öğeler de mevcut. Albümü dinlerken gerildiğiniz zamanlar olsa bile, türün severleri için kaçırılmaz bir ziyafet diyebilirim. Gece ve sakin bir ortamdaysanız, biraz rahatsızlık iyi gelecektir. Tüm deneysel ve gürültülü müzik dinleyiclerine tavsiyem, mutlaka dinleyin.

http://www.normanrecords.com/cd/116974-m-bassett--j-grf-peradam

http://www.discogs.com/M-Bassett-J-Gr%C3%A4f-Peradam/release/2319654

http://www.amazon.com/Peradam-M-Bassett-J-Graf/dp/B003QV3JZI

Üç parça ve 39 dakikadan oluşan albümde yer alan, en sakin ve düşündürücü parçayı burada paylaşmak istiyorum:

Morkobot - Morbo





İtalya'lı grup Morkobot dördüncü albümünü Morbo adıyla yayınladı. Önceki albümlerine göre bazı değişiklikler gördüğüm grup, kendini yenilemiş ve sürekli kendini tekrarlayan bir çalışmadan uzak durmuş. Burada kendini tekrarlayan müzikten bahsetmemin sebebi şu: diğer math rock ve noise rock gruplarına göre her zaman deneysel bir tarz belirlediği ve grubun sürekli kendini yenileyen bir tarzı olduğunun altını çizmek istememdi. Çünkü; Morkobot, sadece math rock ya da noise rock müzik yapmıyor. Space rock, noise, math, avantgarde arası gidip gelen, tarif etmesi zor bir topluluk...

Son albümleri olan Morbo'da benim dikkatimi çeken nokta da şu oldu: grup ambient, space rock ve psychedelic yönünü bu albümde sınırlı tutmuş. Daha teknik anlamda gitar, bas, davul kombinasyonuna ağırlık vermişler. Sert ve sound açısından oldukça doyurucu çalışmada ilk dinleyişte dikkat çeken parçalar olduğu gibi, dinledikçe gizli cevherler de ortaya çıkıyor doğrusu. Ben bugün öğlenden beri bu albümü dinliyorum ve hiç sıkılmadım. Her yeni albümde bir üst noktaya ulaşabilen özel gruplardan Morkobot'in Morbo albümünü dinlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Albümü Supernatural Cat'in sayfasından dinlemek için:

http://www.supernaturalcat.com/Morbo.html



http://www.discogs.com/MoRkObOt-MoRbO/release/3120926


http://twitter.com/#!/morkobot


http://morkobot.bigcartel.com/product/morkobot-morto-cd-digipack

http://morkobot.wordpress.com/2011/09/13/1975/

26 Ekim 2011 Çarşamba

Bachi da Pietra - Casa di legno (live)

Video: LEPROUS - Restless



Norveç'li progressive/avantgarde metal grubu Leprous üçüncü albümünü geçtiğimiz günlerde yayınlamıştı; Bilateral ismini taşıyan albümden üçüncü parça Restless'a klip çeken topluluk, progressive rock ve metal müziğe de yeni bir bakış açısından bakmamızı sağlıyor. Devin Townsend ve eski yeni bir çok progressive rock/metal grubunun izine rastladığımız albümde yer alan parçalar ise şöyle:

1. "Bilateral" 4:00
2. "Forced Entry" 10:20
3. "Restless" 3:30
4. "Thorn" 5:47
5. "Mb. Indifferentia" 6:33
6. "Waste of Air" 5:32
7. "Mediocrity Wins" 6:07
8. "Cryptogenic Desires" 2:45
9. "Acquired Taste" 5:13
10. "Painful Detour" 8:18


http://en.wikipedia.org/wiki/Bilateral_album

http://www.leprous.net/index1.html

Torture Corpse / Architeuthis Rex – Ignorance / Daemon




Torture Corpse ve Architeuthis Rex grupları çıkarmış oldukları bu albümde dinleyicinin sınırlarını oldukça zorluyor. Industrial, noise, drone müziğin en uç noktalarında geziniyorlar. Özellikle Torture Corpse; power electronics, industrial, drone, noise, doom, sludge gibi türlerin en karanlık ve sert yönlerini müziğine aktarmış. Dinlerken irkilmemek elde değil; ayrıca oldukça gürültülü bir müzik tarzları var. Sıra dışı, gürültülü ve karanlık müzik dinleyicilerinin oldukça hoşuna gideceğini düşünüyorum...

Albümde üç parçası bulunan Torture Corpse'den sonra da Architeuthis Rex grubuna sıra geliyor; iki kişiden oluşan grubun tek parçası yer alıyor albümde. Bu tek parça da yaklaşık 20 dakikadan oluşuyor. Torture Corpse grubuna göre daha dinlenir bir çalışmaya imza atan topluluk; yirmi dakika boyunca gürültü ve ritüel atmosferini iç içe barındırmış. Parçanın başından itibaren bir ayin havasına dahil oluyorsunuz adeta. İlk on dakikadan sonra ağır ama etkileyici ritimlerin de devreye girmesiyle keninizi bu ayin atmosferine kaptırmamanız elde değil.

Torture Corpse da ne kadar gürültülü olsa da ayin havası müziklerinde hissediliyor; her iki grup da gürültü ve karanlık müzikle, orijinal bir işe imza atmış. Tekrar belirtmek isterim ki; bu albüm meraklısına, herkese iyi dinlemeler...

Uzun ve dinlemesi zor, gürültülü drone, noise, doom müzikten hoşlanıyorsanız mutlaka dinleyin...


http://www.discogs.com/Torture-Corpse-Architeuthis-Rex-Ignorance-Daemon/release/2724005

http://www.myspace.com/architeuthisrex


http://www.discogs.com/artist/Torture+Corpse


http://www.facebook.com/architeuthisrex



25 Ekim 2011 Salı

Video: Pete Swanson - Remote View




http://typerecords.com/

Mamiffer: Mare Decendrii





Mamiffer, Isis grubundan tanıdığımız Aaron Turner ve Faith Coloccia'nin yer aldığı deneysel bir müzik topluluğu... Doom ile post rock arasındaki ince çizgiye shoegaze ve ambient müzikleri de ekleyen; hatta neo-klasik etkilerin de hissedildiği, zaman zaman da noise, drone tarzına yaklaşan tarzıyla dikkat çeken bir grup. Son albümleri olan Mare Decendrii de önceki albümleri gibi piyano ağırlıklı, karanlık ve düşündürücü bir çalışma... Albüm yine uzun parça sürelerine sahip, beş parçadan oluşan çalışma toplam 1 saat uzunluğunda. We Speak in the Dark adlı parça 21 dakikaya yaklaşan süresiyle albümün en uzun çalışması. Isıs hayranları ve yukarıda belirttiğim türlerin dinleyicilerini kesinlikle bir saatlik bir müzik şöleni bekliyor. Soğuk ve kasvetli sonbahar gecelerinde; tabiat ananın ufak sürprizlerini, insanların boş kavgalarını, geçiş noktasındaki dünyayı; sessiz ve derin bir şekilde düşünerek izlemek/dinlemek isterseniz eğer Mamiffer tam size göre, iyi dinlemeler.


http://www.discogs.com/artist/Mamiffer

http://www.discogs.com/artist/Faith+Coloccia

http://www.discogs.com/artist/Aaron+Turner

http://www.bluecollardistro.com/sigerecords/product_info.php?products_id=5184&cPath=1186_1187&store=#.TqXot5tCqso



22 Ekim 2011 Cumartesi

20 Ekim 2011 Perşembe

Haujobb – Renegades of Noize






Gecenin bir yarısı veya sabaha karşı ilk kez bir parça dinliyorsunuz ve ilk işiniz o parçayı edinmek oluyor. Sonra defalarca dinleyip duruyorsunuz; bıkmadan ve usanmadan... Her seferinde ilk kez dinliyormuş heyecanını yaşatan az sayıda parça vardır. Ben de bu gece bu hastalığa yakalandım, bu parça da; electro, industrial, ebm, idm tarzında müzik yapan Haujobb'dan Renegades of Noize...

Techno müzikle ambient'i diğer yandan da industrial, idm ve derinlerden gelen rock/metal müziği yakalamanız mümkün. Parça insanı gerçekten sürükleyen bir yapıya sahip, hem düşünüp; diğer yandan kendinizi ritime kaptırıp dans edebiliyorsunuz. Hem pop tarzında hem de yeraltı kültürüne hizmet eden bir çalışma kısaca anlatmak gerekirse... Gothic ve electro/industrial müzikle, synth pop tarzının güzel birleşimi de diyebiliriz. En iyisi sözü müziğe bırakıp linki paylaşsam daha iyi olacak :)



http://www.discogs.com/Haujobb-Vertical-Theory/master/4145

18 Ekim 2011 Salı

Video: Everlast - "I Get By"




Hip-hop, rock ve country türlerini kendine has tarzıyla birleştirip, harmanlayan ünlü müzisyen Everlast'in yeni albümü Songs of the Ungrateful Living'den ilk video klip çalışması
I Get By:



http://www.amazon.com/Songs-Ungrateful-Living-Everlast/dp/B005I735LG

Kid Koala - Space Cadet





Hep bir insana ihtiyaç duyarız; küçükken okuldan eve dönerken yalnız kalamayan veya tek başına eve dönmek istemeyen çocuklar gibiyiz aslında... Kim bilir, belki tedirginlik, endişe ya da en büyük korkumuz olan yalnızlık işte o yaşlarda bizi sınar. O zamanlar bu sınavı, tek başımıza verdiğimiz ve bizden başka kimsenin bilemeyeceği için farkında bile olmadan çoktan veririz... Ta ki gelecekte bu asıl sorun tekrar karşımıza çıkana kadar... Ne okuduğumuz okullar, bildiğimiz yabancı diller, edindiğimiz başarı/kariyer vs. bizi kurtarabilir hastalıktan. Bir yerde ruh eşimizi bulduğumuzu iddia etsek de, etrafımızda çeşitli dostlarımız olduğunu söylesek de, ne yazık ki asıl gerçek olan yalnızlığımızdır...

Yalnızken neler yaparız; telefona mı sarılırız, evin bütün ışıklarını açıp sabah olmasını mı bekleriz, arkadaşımızı mı çağırırız, bara mı gideriz, can sıkıntısından bir şeyler mi atıştırırız ya da daha aklıma gelmeyen daha fazlası...

Üretmek anlamında sadece işimiz mi bizi tatmin ediyor... Para kazandığımız ve rahat bir hayata sahip olduğumuz zaman mutlu mu olmalıyız? Hayatımız sadece iş, sahte dostluklar, para, kariyer, sürekli çıkılan seyahat/tatil gibi şeyler midir?

Bunun haricinde hangimiz ne ile ilgileniyor veya ne yapıyor? Mantık, duyarlık, düşünce, fikir üretme, okumak, yazmak; bunlar bu kadar azınlığa mı ait...

Hep almak istiyor ve hiç bir şey vermek istemiyoruz. Bön ve sığ düşüncelerde vaktimizi harcayıp, boşa zaman harcıyoruz; sonra da yaptığımız/gerçekleştirdiğimiz sözde başarılarla övünüp duruyoruz. Her şey bu kadar aslında, işte bu kadar basit.




Kid Koala, o kadar güzel bir çalışmaya imza atmış ki; günlerdir defalarca dinledim ve hiç sıkılmadım doğrusu... Ambient, elektronik alt yapıya sahip bir piyano albümü aslında; 15 parçadan oluşan albüm 32 dakika uzunluğunda. İnsanın geçmişe, geleceğe ve şu ana odaklanmasını sağlayan; tamamen kişiye göre değişen düşüncelere dahil eden ya da düşündüren olağanüstü, bir o kadar da sıradan bir çalışma... Her zaman burada belirttiğim gibi benim için önemli olan dinlediğim müziği içten hissetmem ve gerçek samimiyet olmuştur. Bu albümde de bu bahsettiklerimden oldukça bulunuyor. Gerisi size kalmış, umarım beğenirsiniz. İyi dinlemeler.





http://ninjatune.net/release/kid-koala/space-cadet-original-still-picture-score

http://kidkoala.com/ice-cream-news/1st-printing-kid-koalas-space-cadet-book-soundtrack-also-limited-10-vinyl-and-cassette/

16 Ekim 2011 Pazar

Mark Nauseef / Ikue Mori / Evan Parker / Bill Laswell



Bir çok kez şu ifadelerle karşılaşmışımdır; dinlediğin bu şey müzik mi, bu nasıl bir müzik, buna müzik mi diyorsun vb.

Ya da entelektüel değil de entel olarak görülüp, farklı ve değişik olma çabası verdiğim/verdiğimiz imajı yapıştırılıyor genellikle... Gürültü, sanat ve müziğin bir arada olabileceğini düşünmüyorsanız, bu grubu asla dinlemeyin! Farklı ve değişik müziklerden hoşlanan, ortalamanın dışında bir zevke sahipseniz de mutlaka kulak verin; çünkü caz, elektronik ve deneysel müziğin birlikte kotarıldığı çok farklı bir iş karşımızda. Tzadik şirketinden çıkan albüm, deneysel müzikle ilgilenenler için biçilmiş kaftan...

Yaş ortalaması 60 olan bu dört usta müzisyenin deneysel uçlarda gezinen çalışmasından örnek parça Orbs:



http://www.discogs.com/Mark-Nauseef-Ikue-Mori-Evan-Parker-Bill-Laswell-Near-Nadir/release/3120170

http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Laswell

http://en.wikipedia.org/wiki/Evan_Parker

http://en.wikipedia.org/wiki/Ikue_Mori

http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Nauseef

13 Ekim 2011 Perşembe

Video: City of Satellites - "BMX"



http://music.hiddenshoal.com/artists/city-of-satellites/

http://www.myspace.com/cityofsatellites

http://www.cityofsatellites.com/

Leviathan - A Silhouette In Splinters



Açıkçası bundan bir on yıl kadar önce black metalle çok da alakam yoktu; daha farklı müzikler ilgimi çekiyordu. İmkanların kısıtlı olması, belirli albümlere erişememek gibi sorunlarla birlikte ben de kendime göre müzikler dinliyordum. Bilinmiş bazı gruplar hariç pek de yanaşmıyordum bu müzik türüne... Derken bundan bir kaç sene önce dark ambient tarzında müzik yapan isimlerin de sayesinde psychedelic black metal, ambient black metal gruplarını biraz geç de olsa keşfettim. Bunlardan birisi de Lurker Of Challice olmuştur benim için... Bu sayede Leviathan'ı da tanımış oldum; parça süreleri uzun ve her dinleyicinin kolaylıkla sevemeyeceği, içten ve derinliği olan albümlere imza atan bir müzisyen... 1998'den beri albümlerinde yer alan tüm enstrümanları tek başına icra ediyor. Bu gece de Leviathan'in albüm, EP, split çalışmalarını yavaş yavaş dinlemeye/arşivlemeye çalışırken, sıra A Silhouette In Splinters'a gelmişti. Albüm 2005 yılına ait; tamamen drone tarzında, black metal altyapısında ilerleyen oldukça karanlık, ağır ilerleyn ve geceye uygun, dark ambient türüne dahil edebileceğimiz bir çalışma...

Altı parça ve yaklaşık 44 dakikadan oluşan çalışma, black metal ve dark ambient türüne aşina olanların hoşuna gidecektir. İyi dinlemeler.





http://www.metal-archives.com/albums/Leviathan/A_Silhouette_in_Splinters/77962


http://en.wikipedia.org/wiki/A_Silhouette_in_Splinters

12 Ekim 2011 Çarşamba

Roly Porter - Aftertime




Yaklaşık iki buçuk ay sonra 2011 yılı son bulacak. 2011'den en büyük şikayetim bloga istediğim ilgiyi gösterememiş olmamdır. 2011'den de çok ümitliydim; kişisel bir takım sorunlardan dolayı ne yazık ki isteğim paylaşımları yapamadım. Bu bende ciddi bir sıkıntı yarattı. Neyse ki önümde iki ay daha var ve ben kısa yazılardan oluşsa da mutlaka yeni gruplardan, albümlerden burada bahsedip, yer vermeye çalışacağım...


Gelelim bu geceki albümümüze; Roly Porter, lastfm'de 400 civarında dinleyiciye sahip... Benzer müzisyenler olarak, etiketlerden dolayı The Haxan Cloak, Rene Hell, Vladislav Delay Quartet gibi isimler yer alıyor. Yine de Roly Porter'in yapmış olduğu müzikle biraz önce adı geçen grup veya müzisyenler arasında farklılıklar dikkat çekiyor. Roly Porter'in müziğinde göze batan en önemli özellik; ön planda yaratılan deneysel ve gürültülü sound ilk başta yer alıyor. Çeşitli sesler, gürültülü ses efektleri dinleyiciyi zaman zaman zorluyor. Noise, drone ve deneysel müzik dinleyicilerinin alışık olduğu bir durumdur sanırım...


Ama; gürültülü yapının arkasında yer alan aslında huzur dolu, neo-klasik tabanlı bir müzik yer alıyor hissedilenin aksine... Bu iki tarzın da birbiriyle güzel kaynaşması da ortaya bu deneysel müzik adına güzel bir çalışma diyeceğimiz albüm ortaya çıkmış... Kısa kısa ve daha fazla gruba yer vermek adına sözü müziğe bırakıyorum, iyi dinlemeler...

Roly Porter - Aftertime PREVIEW SUBCD002 by Multiverse

Roly Porter - Tleilax by Subtext Recordings

http://www.discogs.com/Roly-Porter-Aftertime/master/372286

http://www.factmag.com/2011/09/16/new-talent-roly-porter/

http://boomkat.com/cds/443250-roly-porter-aftertime

4 Ekim 2011 Salı

Video: Yob - Grasping Air [live @ "Le Romandie"]

Bu sene çıkardıkları 'Atma' http://www.discogs.com/Yob-Atma/master/369321 isimli albümle benim ve bir çok müzik blog sayfasının en iyi albümler listesine çoktan girmiş olan doom metalin efendisi; aynı zamanda gerçek doom müziğin yükselişe geçmesini, gelişmesini sağlayan mükemmel topluluk YOB'den 02 Ekim 2011 tarihinde İsviçre, Lausanne'da vermiş oldukları konserden etkileyici bir canlı performans, Grasping Air...

Yob'ın 2005 tarihli The Unreal Never Lived http://www.discogs.com/Yob-The-Unreal-Never-Lived/master/129479 albümünde yer alan parçanın konser görüntüleri de harika...



http://www.youtube.com/user/SkilU

3 Ekim 2011 Pazartesi

Video: Dark Castle - Awake In Sleep

Geçtiğimiz yılın en iyi albümlerinden birine imza atan sludge, doom, drone metal grubu Dark Castle'dan Awake In Sleep...

Related Posts with Thumbnails