20 Ağustos 2011 Cumartesi

Kısa tanıtım: Vaccine (dubstep)





Dubstep ile tanışmam son bir kaç seneye denk geliyor aslında. Her albümü/grubu da dinlediğim söylenemez. Dub-step ile sınırlı tutmadan, dinlediğim türlerin veya müziklerin içtenliğine inanmam ve samimi olduklarını hissetmem gerekiyor. Başlı başına bir sanat eseri de olsa, içinde ruh yoksa, zorlama ve kasıntı bir şeyler seziyorsam hemen dinlemeyi keserim.

Burial dub-step müzikte duyguları da işin içine katarak inanılmazı başardı deyim yerindeyse...
İzinden giden onlarca müzisyen olmuştur kesinlikle. Yine duyguların ön planda tutulduğu, vurucu ritimlerle dinleyiciyi sersemleten müziğiyle Vaccine...

Vaccine, Christine Clements isimli bir kadın müzisyen tarafından icra edilen bir proje. Henüz tam uzunlukta bir çalışması mevcut değil. Genellikle single, EP ve remix'lerden oluşan mini albümleri bulunuyor. Benim burada paylaşmak istediğim 2007 yılına ait Breathless / Side Effects iki parçalık mini bir çalışma. Özellikle Side Effects'i dub-step sevmeyenlerin bile denemesini tavsiye ederim.

Elektronik müziğin, gerçek müziği ya da hisleri yansıtamadığını ileri sürenleri yanıltacak bir çalışma burada. Yine de değişime ve gelişime kapalı, aşırı gelenekselci bir anlayışa sahipseniz, bu da sizin bileceğiniz bir durum. Her tür yeniliğe ve değişik müziklere açık olan dinleyicilerin hoşuna gideceğini düşünüyorum. Kısa kesip, sözü müziğe bırakıyorum ;)





http://www.discogs.com/Vaccine-Breathless-Side-Effects/release/1032768

http://www.discogs.com/artist/Vaccine+(2)


http://www.myspace.com/vaccinedub

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails