29 Eylül 2010 Çarşamba

Anahita -Matricaria (psychedelic folk)





Anahita, Fursaxa ve Espers'in üyeleri tarafından kurulmuş; yine bu iki gruba da benzeyen tarza sahip, psychedelic, folk, experimental türlerde müzik yapan bir grup.

Şu anda benim dinlediğim albüm, toplam altı parçadan oluşuyor. Bazı parçaların süreleri biraz uzun sayılır. Örneğin, ikinci parça Pirin Planina 14 dakikadan oluşuyor. Bunun haricinde 10 dakika uzunluğuna sahip bir parça daha bulunuyor. Diğer parçalar daha kısa süreye sahipler.

Fursaxa ve bu tarzda diğer grupları dinleyince kendimi doğaya teslim olmuş gibi hissediyorum. Düşüncelerim yoğunlaşıyor, kendimi daha olgunlaşmış biri gibi bir hisse kapılıyorum. Dünyevi zevklerden arındığımı, insanın, düşüncenin, bedenin, ruhun, her şeyin daha da derinine inmem gerektiğini düüşünmeme sebep oluyor. Çok da olmayan (hatta hiç) içimdeki kötü düşünceleri ve nefretimi de yok ediyor sanki.

Neyse, ben gene sabah 06:00'da zırvalamaya başladım :) Herkese iyi dinlemeler. Örnek bir parça tabii ki ekleyeceğim; eklemesem bile, buradaki linkler aracılığıyla rahatlıkla Anahita'nın müziğini dinleyebilirsiniz.

http://www.amazon.com/Matricaria-Spkg-Anahita/dp/B001MTIIIO

http://www.dustedmagazine.com/reviews/4873

http://www.theomegaorder.com/s.nl/it.A/id.23582/.f

http://www.importantrecords.com/releases/imprec228_release_page.htm

http://www.myspace.com/lasanahitas

http://boomkat.com/cds/158784-anahita-matricaria


Read full review of Matricaria - ANAHITA on Boomkat.com ©

Yine derin ve anlamlı müzik grubunu tanıtmaya çalıştım; son yıllarda oldukça ilgimi çeken bir müzik türü olan psychedelic folk müziğin iyi az bulunan örneklerinden biri olan Anahita'yı dinlemeye çalışın. Umarım beğenirsiniz, iyi geceler...

Divshare üzerinden dinlemeniz için paylaşacağım parça, albümün son çalışması olan Velvet Shoon...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails